Emniyet açıkladığı 21 kişilik canlı bomba listesinde ismi yer alan Adıyamanlı Ersel Ocak’ın babası Mehmet Ocak, oğlu ile ilgili şüphelerini anlattığı Adıyaman Emniyetinde dikkate alınmadığını anlattı. Baba Ocak, Ankara Katliamı sonrası telefonla görüştüğü oğlunun kendisine “Urfa’dayım, sanayi bölgesinde çalışıyorum” dediğini aktardı.

Sanayide çalışan ve kendi halinde bir genç olan oğlunun daha sonraları sık sık akşam saatlerinde evden çıkmaya başladığını bir süre sonra oğlunun İslam Çayevine gittiğini öğrendiklerini anlatan baba Ocak, 29 Ekim 2014 tarihinden sonra oğlunu bir daha görmediklerini dile getirdi.

Evrensel’de yer alan habere göre, oğlu Ersel Ocak’ın aynı canlı bomba listesinde bulunan okul arkadaşı Ayşenur İnci ile birlikte gittiğini  söyleyen Ocak, İnci ailesinin şikayeti üzerine Adıyaman Emniyetine giderek oğlunun IŞİD’e katılmış olabileceği bilgisini verdiğini ancak polislerin kendisini dikkate dahi almadığını söyledi.

Ortadan kaybolmalarından birkaç ay sonra oğlunun kendisini iki üç defa aradığını belirten baba Ocak, “Oğlum Ankara patlamasından sonra tekrar aradı. Canlı bomba listesinde ismin var dedim. O da ‘Yazsın önemli değil, ben bir şey yapmamışım’ dedi.” Oğlunun Urfa’da sanayi bölgesinde çalıştığını söylediğini aktaran baba Ocak, teknik takibin neticesi için emniyeti aradığında ise “Oğlun Suriye’de” yanıtı verildiğini kaydetti.