Radikal yazarı Cengiz Çandar son kitabı "Mezapotamya Ekspresi Bir Tarih Yolculuğu"nu Londra’daki okuyucuları için imzaladı.

Londra Üniversitesi’nde düzenlenen toplantılı imza gününde konuşan Çandar, kitabının çıkış tarihiyle MİT-Öcalan görüşmelerinin aynı zamana denk geldiğini söyleyerek, "Bu görüşmeler çok kırılgan, buzda halay çekmeye benziyor" dedi.

İmralı görüşmelerinin müzakere değil ancak 'diyalog' olarak adlandırılabileceğini söyleyen Çandar, "Şu anda ne olacağını bilmiyoruz, sadece izliyoruz. Herkesin kafası karışık. Ben Başbakan ile Öcalan’ın bile kafalarının karışık olmadığına inanmıyorum. Şu anda diyalog devam etmiyor ancak bu ilerde de devam etmeyeceği anlamına gelmez. Sanıyorum ki Öcalan, Paris’teki cinayetlerin arkasında ne olduğunu çözmeye çalışıyor" diye konuştu.

"ÖCALAN’IN DAHİL OLMASI ÖNEMLİ"

Diyalog sürecine Öcalan’ın dahil olmasının önemli olduğunu düşündüğünü söyleyen Çandar, Öcalan’ın başlangıçta ve sonuçta doğru bir adres olduğunu belirterek, "Ancak şu anda görüşmeler iki kişi arasında oluyor. Bunlardan biri Öcalan, diğeri de MİT’in başındaki kişi (Hakan Fidan). Politik bir konu olarak bu sürece politikacılar da dahil olmalı. BDP'den iki milletvekili görüştü Öcalan ile. Bu iyi bir gelişme" dedi.

Çandar, bu konuda, Başbakan Erdoğan’ın da tavrını ilginç bulduğunu belirterek Başbakan’ın genellikle süreci paylaşmaktan yana olmadığını bir yandan da daha önce Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılmayanı yaptığını söyledi.