Datça'da, şair Can Yücel'in parçalanan mezar taşları heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yeniden aslına uygun olarak yapılıyor.

2011 yılında kimliği meçhul kişi yada kişilerce ‘Mezar başında içki içiliyor ve mezarda bulunan su oluğundan aşağıya içki dökülüyor’ gerekçesiyle parçalanan mezar kaidesi, aslına uygun olarak daha önce bu mezar kaidesini yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yeniden yapıldı.

Eylül ayı başında yeniden aynı yerine yerleştirilecek olan kaide iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde güneş içinden doğarak gelen bir ceninin canlandırıldığı ilk kaide ikinci kaidede ise yine oluktan aşağıya akan sıvının bir küçük havuzda toplanması olarak tasarlanan kaide Eylül ayı başında Can Yücel'in mezarı başında düzenlenecek bir törenle yerine yerleştirilecek.

Kaidenin son rötuşlarını yapan heykeltıraş Mehmet Aksoy, mezara yapılan saldırıyı kınayarak; "Bizim geleneklerimizde mezara saldırmak, tahrip etmek yoktur. Aksine mezarları korurlar onlara çiçek bırakırlar, bez bağlarlar ve ölenler için dua ederler. Ancak son yıllarda bu tür olaylar çok yaşanır oldu. Kırılan kaidenin yerine yenisini yaptım.



Tekrar bir zarar gelirse tekrar yapma taraftarıyım. Bu mezarı parçalayanlar yakalanıp delil yetersizliğinden salıveriliyorlar. Hatta bu mezarı parçalayanları evlerinde ziyaret eden bazı kişiler tebrik ederek ‘İyi ki yaptınız' gibisinden kutlandıklarını duyduk. Bunlar çok üzücü şeyler" dedi. (f5haber)