Muğla’nın Datça İlçesi’nde düzenlenen "Savaşa Hayır" mitingine, merhum şair Can Yücel’in 79 yaşındaki eşi Güler Yücel de arkadaşları ile katıldı.

Hürriyet'teki habere göre, Datça Dayanışma Grubu tarafından düzenlenen eyleme katılanlar, İskele Mahallesi Kumluk Plajı önünde toplandı. Eylemciler, Atatürk Caddesi güzergahını takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Suriye’ye karşı yapılacak olası bir askeri müdahaleyi protesto eden eylemciler arasındaki merhum şair Can Yücel’in eşi Güler Yücel ile 88 yaşındaki Lamia Ateşoğlu ve 78 yaşındaki Rosvita Türker, birbirlerine destek olarak yaklaşık 50 kişilik grubun en önünde yürüdü.

GÜLER YÜCEL: ÖLÜMLER ARTIK SONA ERMELİDİR

Böyle bir eyleme ilk kez katıldığını söyleyen Güler Yücel, Hatay’daki eylemlerde ölen 22 yaşındaki Ahmet Atakan’a çok üzüldüğünü söyledi. Türkiye’de demokrasiye inanan herkesi güçbirliğine çağıran Yücel, "Bu protestolar, sadece Taksim’de değil, Türkiye’nin her yerinde yapılmalıdır. Tüm yürekler birlikte atarsa, sesimiz daha gür çıkacaktır. Bu ölümler artık sona ermelidir" dedi.

Ellerinde, "Savaşa hayır", "Direne direne kazanacağız", "Halkız, haklıyız, kazanacağız", "Anaların gözyaşları katilleri boğacak" yazılı dövizler taşıyan grup, yürüyüş boyunca, "Faşizme karşı omuz omuza", "Her yer Taksim, her yer direniş", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları attı.

Datça Dayanışma Grubu adına Hüseyin Cihan tarafından okunan basın açıklamasında, "Bu hükümet bir yandan özgürlük ve barış isteyen halkla savaş haline girerken, diğer yandan da komşularla sıfır sorun şiarıyla başlattığı barışçı politikadan sıyrıldı. Şimdi, Suriye’ye karşı savaş çığırtkanlığının borazancıbaşısı haline dönüştü" denildi.

Önlem alan polis, eylemcilere herhangi bir müdahalede bulunmadı.