Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde silahlı saldırıya uğrayan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, "Ben örgütlü bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Yani çok tek başına yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. O yüzden o örgütün diğer parçaları ortaya çıkmaya başladı diye tahmin ediyorum" dedi.

Gazeteci Can Dündar, Caddebostan Kültür Merkezi'nde Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ı anmak için düzenlenen ‘Denizleri Anıyoruz' konulu anma programınaa katıldı. Burada bir konuşma yapan Dündar, programın sonunda gazeticilere kısa bir açıklama yaptı.

Anma programında konuşan Dündar, "Bugün karşınızda olabildiğim için mutluyum. Az kalsın bir 6 mayıs da benim olacaktı. Her şeyi deniyorlar görüyorsunuz. Tehdit, şantaj, hapislik, mahkeme, kurşun, tetikçiler. Ama bilmiyorlar ki biz direnmeyi Denizlerden öğrendik. Biz cesareti, cesur olmayı Denizlerden öğrendik. Biz her türlü baskının karşısında dimdik durmayı Denizlerden öğrendik, o kuşaktan öğrendik. O yüzden öyle kolay kolay yılmayız. Hiçbir zaman teslim olmayız" dedi.

‘ÖRGÜTLÜ BİR SALDIRI OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUM’

Program bitişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Dündar, "O anda yanımda koruma yoktu maalesef ama eşim vardı. Herkesten iyi o korudu gördüğünüz gibi. Ben örgütlü bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Yani çok tek başına yapılacak bir şey olmadığını düşünüyorum. O yüzden o örgütün diğer parçaları ortaya çıkmaya başladı diye tahmin ediyorum. Çok bir bilgim yok ama tek başına yapılabilecek bir işe benzemiyor. Adliye binası içerisine de girdiğini söylediler. O arada silahı birine vermiş olması lazım. O yüzden daha ayrıntısı çıkarsa ortaya muhtemelen bağlantıları da anlaşılacaktır. Bana koruma tahsis edilmişti, o an zannediyorum yanımda değildi. Sabah adliye binasında yanımdaydı ama olay anında yanımda değildi" şekline konuştu.

Öte yandan, Can Dündar'a ateş eden saldırganın gözaltı süresi Pazartesi gününe kadar uzatılırken, 2 kişi daha gözaltına alındı.