Can Dündar, silahlı saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Kim olduğunu bilmiyoruz sadece kimlerin hedef gösterdiğini biliyoruz. Kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruz" dedi.

MİT TIR’ları haberleri nedeniyle ‘casusluk‘tan yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’a İstanbul’daki Çağlayan Adliyesi’nin önünde silahlı saldırı düzenlendi.

Saldırıda Can Dündar yara almadı ancak kurşunlar, saldırı anında Dündar'ın yanında olan NTV Muhabiri Yağız Şenkal'ın bacağını sıyırdı.

Saldır sonrası konuşan Can Dündar’ın açıklaması şöyle:

"İyiyim bende bir şey yok. Mahkeme ara vermişti. Çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Nedir bilmiyorum. Sadece silahını bana yönelttiğini gördüm. Kim olduğunu bilmiyoruz sadece kimlerin hedef gösterdiğini biliyoruz. Kimlerin bizi hedef haline getirdiğini biliyoruz" dedi.

Saldırıda hafif yaralanan Yağız Şenkal, ''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok.' diye konuştu.

DİLEK DÜNDAR’DAN AÇIKLAMA

Dilek Dündar, "Silahı görünce üzerine gittim. O sırada 'vatan hainisin' deyip iki defa ateş açtı. Can'ı o sırada başka bir yere kaçırdılar” dedi.

KİMLİK İDDİASI

El Cezire muhabiri Selahattin Günday'ın verdiği bilgiye göre Can Dündar'a saldıran kişinin üzerinden 1976 doğumlu Murat Ş. adına düzenlenmiş kimlik çıktı.

Görgü tanıkları saldırganın "Seni yaşatmayacağım vatan haini" diye bağırdıktan sonra silahını ateşlediğini söyledi.


Saldırı görüntülere şöyle yansıdı: