Mahkeme kararı ile geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışma için düzenlenen “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasına katılan Yıldırım Türker ve Can Dündar’a dava açıldı.

Hazırlanan iddianamelerde Türker için 7,5 yıl, Dündar için 2 yıl 4 ay hapis cezası istendi.

Evrensel’in haberine göre, kampanyaya katılan gazeteci Yıldırım Türker gazetenin tutuklu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya hakkında “örgüt propagandası” suçlamasıyla iddianame hazırlandı.

İddianamede, Özgür Gündem’in 7 Mayıs’ta yayınlanan sayısında haberlerde “PKK/KCK ve bu örgütlerin cebir, şiddet ve tehdit içeren yöntemlerini meşru göstermeye çalışıldığı” öne sürüldü.

Aynı kampanyada Özgür Gündem gazetesinde 1 günlük genel yayın yönetmenliği yapan Can Dündar ve Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya için, “kamu görevlisine hakaret” iddiasıyla dava açıldı.

Dündar’ın nöbetçi genel yayın yönetmenliği yaptığı 22 Haziran tarihli sayıda, İstanbul Adliyesi 1 Sulh Ceza Hakimi Bekir Altun hakkındaki haber nedeniyle iddianame hazırlandı.

Gazeteciler için 2 yıl 4 aya kadar hapis istenen davada, Can Dündar’a tebligat yapıldığını ancak tebligata rağmen savcılığa ifade vermeye gelmediği belirtildi.