Tutuklu akademisyenlere destek için Bakırköy Cezaevi’nin önündee yapılan özgürlük nöbetine gazeteci Can Dündar ile Erdem Gül de katıldı.

Barış İçin Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza verdikleri için tutuklanan üç akademisyene destek eylemleri devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler ve akademisyenler hücreye konulan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan ile Doç. Dr. Kıvanç Ersoy ve Yard. Doç. Dr. Muzaffer Kaya için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nin önünde nönete başlamıştı.

Bugünkü nöbete, kısa bir süre önce cezaevinden tahliye olan gazeteciler Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül de katıldı.

DÜNDAR VE GÜL'DEN MESAJ


Barış İçin Akademisyenler, destek ziyaretine gelen Dündar ve Gül’ün mesajlarını Twitter hesaplarından paylaştı.

Can Dündar ise “Barış için gazetecilerden barış için akademisyenlere selam olsun. İnşallah tüm yurttaşlar bir arada bu ülkeye barışı getireceğiz” mesajı verdi.

Erdem Gül, “Özgürlük medya, üniversite ve öğrenciler için yaşamsal, nefes almak gibi bir şey. Dolayısıyla anti-demokratikleşen, git gide bu otoriterleşen Türkiye’de düşünce özgürlüğünün sınırlarını genişletmek zorundayız. Bunun için de sonuna kadar hapisteki arkadaşlara destek olmalıyız” dedi.