Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün yargılandığı MİT TIR’ları davasının görüldü.

Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın MİT TIR'ları haberi nedeniyle devam eden davası Berberoğlu'na açılan dosya ile birleştirilerek 16 Kasım'a ertelendi.

Duruşmaya Erdem Gül katılırken, yurtdışında olan ve OHAL kaldırılıncaya kadar dönmeyeceğini açıklayan Can Dündar katılmadı.

CHP'nin gazeteci kökenli milletvekilleri eski Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer, eski Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Barış Yarkadaş, Erdem Gül'e destek için Çağlayan Adliyesi'ne geldi.

Davanın görülmeye başlanmasının hemen ardından mahkeme heyeti, davayla ilgili gizlilik kararı verdi.

ERDEM GÜL: BU DAVA GAZETECİLİĞİN YARGILANMASIDIR

Duruşma öncesi açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül, "Biz OHAL altında yaşıyoruz ama bizim davamız OHAL'den önceydi. Türkiye'de basın ifade özgürlüğü ve gazetecilerin adliye mesaileri bir süre önce başlamıştı ve bugün daha da sıkılaşarak devam ediyor. Bizim bugünkü dava üzerinde söylersem adına ne denirse densin bu bir gazetecilik davasıdır, gazeteciliğin yargılanmasıdır. Bugün bir sürü gazeteci burada yargılanıyor bunların son bulması gerekir. Gazeteciler bir an önce adliyeden, gözaltından, hapishanelerden çıkarılıp kendş işlerini yapmalıdırlar. Gazeteciler artık haber olmamalı haber yapmalıdırlar" dedi.

‘YARGILANAN GAZETECİLİK DEĞİL DEMOKRASİ’

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu Başkanı da Erdem Gül'e destek olmak için yaptığı açıklamada,"Yargılanan gazetecilik değil demokrasi" ifadelerini kullandı.

DAVA ERTELENDİ

14. Ağır Ceza Mahkemesi duruşmanın başlamasının ardından gizlilik kararı verdi. Gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar'ın MİT TIR'ları haberi nedeniyle devam eden davası Berberoğlu'na açılan dosya ile birleştirilerek 16 Kasım'a ertelendi.