Cumhuriyet Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İşte bir tane terörist, köşe yazarı, köşe yazarı müsveddesi" sözlerine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan  yanıt verdi.

Dündar, "Hapiste olduğu gibi bugün de cesaretle konuşmaya, yazmaya, kimlerin gerçek gazeteci, kimlerin “terörist” olduğunu anlatmaya devam ediyoruz" dedi.

Can Dündar'ın Erdoğan'ın sözlerine yanıt verdiği tweetleri şöyle:
 
Tam 1 yıl oldu. Geçen yıl bugün, 26 Kasım'da, hukuksuzluğu sonradan tescillenen bir kararla, evlilik yıldönümümüzde girmiştim Silivri’ye. Erdem Gül ile benim tek “suç”umuz vardı: Mesleğimizin gereğini yapmak. Haber yazmak, gerçeği ortaya çıkarmak, halkın bilme hakkını savunmak."Suç”umuz, ülkemizi yangın yerine çeviren bir suçu deşifre etmekti.

Hiç kimse, yaptığımız haberi yalanlayamadı. Ama hedef gösterenlerin vaat ettiği gibi "ağır bedel"ler ödedik. Haklıyken mahkûm edildik, sevdiklerimizden mahrum edildik, kurşunlandık.

Her şeye rağmen boyun eğmedik. Tecritte, içerde, dışarıda, her zeminde, her yerde, hakikati, mesleğimizi, hakkımızı, ülkemizi savunduk. Hapiste olduğu gibi bugün de cesaretle konuşmaya, yazmaya, kimlerin gerçek gazeteci, kimlerin “terörist” olduğunu anlatmaya devam ediyoruz.

Sadece iktidar baskısına değil, onun yalan haberler, sahte fotolarla karalama kampanyası açan yandaş medyasına, trol ordusuna da direniyoruz.  Bunların yıpratma amaçlı olduğunu biliyoruz. O yüzden yalanlarına tek tek cevap vermiyoruz. Bize inananların sağduyusuna güveniyoruz.

Ülkemizi kendilerinden ibaret sananlar, kendilerine karşı çıkanları, ülkeye karşı çıkmış gibi göstermeye çalışıyor. Tersine Ülkemizi çok sevdiğimiz için, ona zulmedenlere karşı, sahip olduğumuz tek silahla, bildiğimiz en barışçı yolla, kalemimizle savaşıyoruz.