Gazeteci Can Dündar, hakkında çıkarılan 'gıyabi tutuklama' ve 'Belçika'dan iade' kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kırmızı bülten talep edilmesinin Türkiye'yi uluslararası camiada rezil edeceğini savunan Dündar, “Ülkeler ancak Interpol'e başvurabiliyor kırmızı bülten için. Interpol, Türkiye'nin hangi amaçla kimleri tutuklamak istediğini bildiği için bunlara kulak asmıyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki burada yargılanan gazeteciliktir”

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Periscope yayınında konuşan Dündar, Belçika'da ikamet etmediğini belirterek şunları söyledi:

"MİT TIR'ları davasında biliyorsunuz, Yargıtay mahkemenin kararını bozdu. Neden bozdu? Her duruşmada söyledik, basın kanuna göre 40 gün içinde açılması gerekiyordu davanın. Dolayısıyla biz şu an beraat etmiş durumdayız. Tabii ki bunu söyleyemezlerdi. Bir anda, Erdoğan'ın hedefi olmuş davanın sanıkları için beraat etti diyemezlerdi. 20 yıla kadar cezası var, biz zaten yargılanmıştık casusluktan. Delil bulamamışlardı. Bu sefer bir delil buldular. Suriye'nin BM büyükelçisi Türkiye'yi şikayet etmiş. Demek ki bir gazeteyi okuyan büyükelçi, bizim hakkımızda bir delil sunabiliyormuş. Dolayısıyla Yargıtay mahkemeden almış dosyayı ve gıyabında tutuklama kararı çıkarmış. Takiben Interpol'den kırmızı bülten talep etmiş. Ülkeler ancak Interpol'e başvurabiliyor kırmızı bülten için. Interpol, Türkiye'nin hangi amaçla kimleri tutuklamak istediğini bildiği için bunlara kulak asmıyor. Çünkü çok iyi biliyorlar ki burada yargılanan gazeteciliktir.