Hakkında 27 yıl 6 ay hapis cezası verilen gazeteci Can Dündar Artı TV'de Haber Aktüel'e programına katıldı.  

Bu kararı beklediklerini, kararın hukuki değil siyasi bir karar olduğunu söyleyen Dündar, "Türkiye'de gazetecilik yapanların başına gelen şeyler. İlk değildim, son da olmayacağım. Hukuk ile alakası olmayan, siyasi bir karardı" ifadelerini kullandı. 

Avukatların mahkemeye gitmeme kararını da değerlendiren Dündar, "Orada oynanan oyunlara dahil olmak istemedik. Hukuki olarak alınacak bir karar değildi. Saraydan alınan talimatlar doğrultusunda kararlar veriliyor" dedi.  

"Casusluk" yapıştırılmasını gülerek karşıladığını aktaran Dündar, şöyle devam etti: 

"Biz Suriye'ye taşınan silahları fotoğrafladık, ispatladık ve hükümet reddedemedi. Gizli olduğu söylenen belge ve fotoğraflar bu mahkeme ile tüm dünyanın gündeminde. MİT tırları herkes tarafından görülmüş oldu.  

Evet bazı iktidarlar Türkiye hükümeti ile iyi anlaşmaya çalışıyor ancak kamuoyunun Türkiye'deki muhalif insanların, gazetecilerin mücadelesine çok büyük sempatisi var. Hükümet her şeyi denedi. Toplumu esir almak adına. Bizleri kendileri gibi mala mülke tapıyor olarak gördüler. El koydular susmadık, özgürlüğümüzü aldılar susmadık, silahlı saldırı düzenlediler susmadık. Türkiye'deki muhalif kesimi susturamayacakları ortada. Hukuki süreçten ziyade, siyasi kararlara bakıyorum. Bu iktidar gidecek, içerideki tüm siyasi tutuklular, yargılananlar, rehin tutulanlar serbest kalacak. Kimse ümidini kesmesin, bu kararı verenler cezaevinde 'keşke bu kararları vermeseydik' diyecek."