Geçtiğimiz hafta sonu Küçükçekmece’de Hilal Kuyumcu'da çalışan Uygun Kurt isimli şahsın evine hırsızlar girdi. Mutfak penceresinden içeri girerek 4 altın yüzük, bir televizyon ve saatleri alan şahıslar kayıplara karıştı.

Olaydan 3 gün sonra hırsızlık zanlıları Yunus V. ve Osman D., çaldıkları yüzükleri Uygun Kurt'un çalıştığı kuyumcuya satmak istedi. Yüzükleri görünce gözlerine inanamayan ve hemen tanıyan Uygun Kurt, hırsızları oyalayarak polise haber verdi. Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği ekipleri, yapılan ihbarın hemen ardından iş yerine gelerek hırsızları suçüstü yakaladı. Yakalanan şahıslar, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Çalınan yüzüklerin manevi değerleri olduğunu dile getiren kuyumcu çalışanı Kurt, "Tarif edilemeyecek bir mutluluk içerisindeyim. Yüzüklerin piyasa değeri yaklaşık bin 500 lira ancak, manevi değerleri yüksekti. Yüzüklerden bir tanesi emanetti. Ama şans eseri hırsızlar benim yüzüklerimi bana satmaya çalıştı. Yüzükleri görür görmez tanıdım ve onları oyaladım. Daha sonra telefonla polise haber verdim. Polislerde hırsızları suçüstü yakaladı" şeklinde konuştu.