Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı, sosyal medyadan savurduğu tehditler nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı suç duyurusu kapsamında dün Bodrum Adliyesi’ne gitti. 

Çakıcı, Cumhuriyet Savcısı Hakan Tezel’in odasında bir buçuk sayfalık ifade verdi. Twitter'daki sözlerin kendisine ait olduğunu ifade eden Alaattin Çakıcı “Ben yazdım nerede yazdığımı hatırlamıyorum. Twitter'da yazdığım sözler için şimdi huzurunuzda ifade vereceğim” dedi. 

‘SÜREKLİ HAKARET EDİYORDU’ 

İfadesine kendisine sürekli hakaret edildiğini iddia ederek başlayan Çakıcı, şunları söyledi: 

“Cezaevinden çıktığımdan bugüne kadar Sayın CHP Genel Başkanı, Cumhur İttifakı lideri sayın Devlet Bahçeli ve Sayın Devlet Başkanımızın yıpratmak için sürekli gündeme getirerek hakaret ederek ve küçük görerek, hem haftalık meclis konuşmalarında hem basın toplantılarında şahsım üzerinden hem sürekli bana hakaret ederken hem de Devlet Başkanımıza ve Cumhur İttfakı’nın lideri Sayın Devlet Bahçeli'yi yıpratmak için sürekli şahsıma hakaret ediyordu.” 

SOSYAL HAYATTAKİ GENİŞLİK ANLAMINDA KULLANMIŞ 

Mesajlarında Kılıçdaroğlu ile ilgili "pez…" sözcüğünü kullanmadığını, “dürzü” sözcüğünü “sosyal hayattaki genişlik anlamında kullandığını”, “bakla odunuyla seni tanıştırırım” ifadesinin ise tehdit değil ikaz mahiyetiyle söylediğini öne sürdü ve ifadesine şöyle devam etti:  

“En son hakaret ettiğinde kendilerine şöyle bir açıklamada bulundum. Dürzü kelimesinin anlamı İsmailiye mezhebinin bir alt kolu olan cebel dağında, Halep bölgesinde yaşayan İslamiyet’in farklı bir kolu olan yani sosyal hayattaki inanıştaki genişlik kavramıdır dürzü kelimesi. Evet doğrudur halk dilinde dürzüyü farklı anlama da çekebiliyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu’na ben pez...  demedim. Mezhep anlamında bu kelimeyi kullandım ancak kendi o şekilde algılamış. Kişinin algıladığına ben ne diyebilirim ki. Kendisine ikaz mahiyetinde, tehdit değil ikaz mahiyetiyle yine bu hakaretlerine devam edersen bakla odunuyla seni tanıştırırım cümlesini kullandım. Ama amacım seni devlete şikâyet ederim devletin yasalarıyla karşılaştırmaktır. Yani çok sert olan odun cümlesini kullandım adalet anlamında kullandım sert odun kırılmaz bu anlamda söyledim.” 

'CUMHUR İTTİFAKI'NI YIPRATMAK İSTİYORLAR' 

Kendisine hakarete devam edildiği için açıklama yapmayı sürdürdüğünü savunan Çakıcı “Sonra bir daha bana hakaret etti. Bu hakaretin de kendisine bana bu düşmanlığın nedir PKK ile DHKPC ile ilişki içindesin istersen beni onlara öldürt ben Allah’tan korkarım ihanet edersem devletimden korkarım. Sürekli beni gündeme getirmek kaydıyla Cumhur İttifakı'na Sayın Devlet Başkanımıza MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye sürekli yıpratmak istemektedir. Ömrümce devletimin yasaları hakkımda ne karar verdiyse daha evvelki davalarımda bile devletimin vereceği her türlü karara saygılıyım. Sayın savcılığımıza ve adalet bakanlığımıza saygılarımı arz ederim. Başka bir diyeceğim yoktur, bütün söyleyeceklerim bundan ibarettir” ifadelerini kullandı. 

5 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR 

Tehditlerin ardından Kılıçdaroğlu, avukatı Celal Çelik aracılığıyla 18 Kasım’da Çakıcı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu.  

Başsavcılığın, şikayet uyarınca işlem yapması halinde Çakıcı hakkında, 3,5 yıldan 5 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılması gündeme gelebilir. 

Kaynak: Duvar