Başbakan Erdoğan, Cumartesi Anneleri'nden birinin kendisine 2004'te gönderdiği mektubu almadığını ve faili meçhulü yeni öğrendiğini söyledi.

Hatay'a gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dün İstanbul Dolmabahçe'de Cumartesi Anneleri'yle yaptığı görüşme soruldu.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

HAKİKAT KOMİSYONU OLMAZMIŞ

"Hakikat Komisyonu'nun hangi şartlar altında kurulabileceği bellidir. Ancak biz bu işi insan hakları çerçevesinde ele alıyoruz.

İnsan hakları noktasında bir annenin, bir babanın çektiği acıya sorumluluk noktasında olan bizlerin de sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmeliyiz, bu bir iane değildir.

8 yıllık iktidarımızda faili meçhul yaşamadık ama maalesef dün orada bir faili meçhulü yaşadığımıza şahit oldum.

ZAMANINDA KULAK VERMEYİNCE

2004 yılında Tolga adlı bir gencin ölümünü annesinden dinledim. Ki bana bugüne kadar ulaşmış bir şey yoktu meğerse annesi bana da mektup göndermiş ancak mektup bana ulaşmamış.

VELEV Kİ İSTİSMAR

Üzerinde de tabi ki yoğunlaşacağız, alacağımız her netice bizi çok daha huzurlu kılacaktır. 'Görevimizi biraz daha yerine getirebildik' diye düşüneceğiz. Bütün arzumuz faili meçhullerin istismara vesile edilmemesidir, derdimiz bu. Yoksa bir yönetimin, hele hele demokratik parlamenter sistem içerisinde insan haklarına saygılı olan bir iktidarın bu tür faili meçhul bırakmaması onun en önemli görevidir, biz de bunu yapmak durumundayız, yapıyoruz."

DEMOKRAT HABER İSTİSMAR EDECEK

Bu ülkenin Başbakanı bunca yıllık acıyı, gözyaşını yeni farkediyorsa, ve 17 bin faili meçhulün üzerine gidilmesini istismar olarak görüyorsa, daha fazla özgürlük, daha fazla adalet, daha fazla demokrasi için DEMOKRAT HABER de cumartesi anneleriyle birlikte her zaman, her yerde bu istismarı devam ettirecek.

Kaynak: Vatan