KCK operasyonları kapsamında tutuklanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Kampüsü'ndeki ofisi, 19 Kasım Cumartesi akşamı kimliği bilinmeyen şahıslar tarafından basılmıştı.

 

Büşra Ersanlı'nın avukatlarından İlkay Bahçetepe, "Ofisin kapısı Cumartesi akşamı saat 20 civarında tekmelenerek kırılmış ve içeri girilmiş. Oda çok dağıtılmamış, yerde birkaç kitap varmış. Kapıya birtakım sloganlar yazılmış. Saat başı gezen güvenlik görevlileri, odanın kapısının kırıldığını fark edince fakültenin dekanı Ercan Gegez'e haber vermişler. Kendisi olay mahaline gelmiş ve Kavacık Karakolu'na suç duyurusunda bulunmuş. Parmak izleri alınmış, tutanak tutulmuş. Kapı yerine takılmış ve temizletilmiş" diye konuşmuştu.

 

Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Günay Göksü Özdoğan, olayı Pazartesi sabahı işe geldiğinde öğrendiğini anlatıp, "Kişisel olarak son derece tedirgin oldum ve üzüldüm. Bu, karalama kampanyasının maddi saldırıya dönüşmüş hali. Bu aşamaya nasıl geldik?" demişti.

 

Aynı bölümden Yrd. Doç. Dr. Erhan Doğan da "Bu vandalizm, çok ilkel bir tepki. Özellikle üniversitede olması çok rahatsız edici. Burada tekmeler değil, kalemler ve fikirler çalışır" diye konuşmuştu.

 

KOLAY BİR ZORBALIK OLMUŞ YANİ!

 

Marmara Üniversitesi'ndeki odasının duvarlarına tehdit mesajları yazılması üzerine Büşra Ersanlı bir mektup yazdı ve "kimliği belirsiz kişilere" şöyle seslendi:

 

“Marmara Üniversitesi Anadolu Hisarı Yerleşkesi'ndeki ofisimin "kimliği belirsiz" kişiler tarafından baskına uğraması ifade, fikir özgürlüğüne bir saldırıdır.

 

Böyle ilkel bir davranışı herhangi bir öğrenci/ genç yapmamıştır. Bunu bana mesaj vermek isteyen birileri yaptı: "Seni buraya sokmayız, arkadaşların da savunmaktan vazgeçsin" mesajıdır bu.

 

Bunlar kendinden menkul polis, savcı, iddianameci ve yargıçlığa özenen kişiler olmalı...

 

Zaten bozuk olan kapım ve kilidimi kırmak çok kolay olmuştur.

 

Kolay bir zorbalık olmuş yani! Ayıp etmişler, hatadan vazgeçsinler, "errorist" olmasınlar!

 

İfade özgürlüğü, akademik özgürlük bu ülkede sağlam bir biçimde yerleşecektir.

 

Bütün meslektaşlarımın öğretmenler günü kutlu olsun!

 

DESTEK İÇİN WEB SİTESİ

 

Bu arada Prof. Dr. Büşra Ersanlı ile dayanışmak amacıyla arkadaşları tarafından da bir internet sitesi oluşturuldu. sitenin girişinde, "Herkes için barış ve adalet ve bunu savunabilecek cesaret" ifadeleri yer alıyor. Ersanlı'nın biyografisinin ve yaptığı çalışmaların bulunduğu sitede, Ersanlı'nın tutuklanmasının ardından çıkan haberler, köşe yazıları, yapılan eylemelere ilişkin haberler de var.

 

Sitede ayrıca Büşra Ersanlı'yla dayanışmak için başlatılan imza kampanyasının linki de bulunuyor.

 

Oluşturulan sitenin adresi şöyle: http://www.busraersanli.com

 

Kaynaklar: Radikal, BİA, İMC