Bursa'nın İnegöl ilçesi Mezit-7 mevkiinde bir TIR'ın deposundan dökülen mazotlar nedeniyle kayak pistine dönen karayolunda 31 araç çarpıştı.

Zincirleme trafik kazasında 1 kişi öldü, 20'den fazla kişi yaralandı.

Bayram tatilinin başladığı henüz ilk saatlerde Ankara- Bursa istikametinde seyreden bir TIR'dan dökülen mazotun kayak pistine dönüştüğü karayolunda 1 TIR, 2 yolcu otobüsü 2 minibüs, 1 ambulans ve 25 otomobil olmak üzere 31 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 20'DEN FAZLA YARALI VAR

Kazada Orhun Soylu yönetimindeki 38 GY 652 plakalı otomobilde bulunan eşi M.S yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı. Hastanelere kaldırılan yaralılardan 15 kişinin tedavi altına alındığı, ayrıca 5'den fazla yaralının da ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu edildikleri öğrenildi.

KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

İnegöl ilçesinde saat 18.45 sıralarındaki zincirleme kazanın ardından Ankara- Bursa istikametinde karayolu ulaşıma kapandı. Karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, trafik polisleri sürücüleri alternatif yollara yönlendirmeye çalıştı. Tüm çabalara rağmen yoğunluğun yaşandığı karayolu,kazadan 3.5 saat sonra araçların çekicilerle kaldırılması ile trafiğe açıldı. Dökülen mazor nedeniyle karayolu yıkandıktan sonra ulaşım kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.

MAZOT DÖKÜLEN TIR KAÇTI

Bu arada deposundan sızan mazotun yolaçtığı zincirleme kaza nedeniyle karayolunda dehşet yaşanmasına neden olan TIR sürücüsünün olay yerinden kaçtığı belirtildi. Zincirleme kaza ile ilgili soruşturma başlatan polisin, kaçan TIR'ın plakası ve sürücünün kimliğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Hürriyet