Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinde usulsüzlük ve örgüte mali kaynak sağladığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada polis tarafından sabah saatlerinde Osmaniye, Adana, Mersin ve Isparta'da iş adamları, memur ve çeşitli dernek yöneticisi ile çalışanlarına yönelik önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Osmaniye merkezde 9, Kadirli İlçesi'nde 8, Mersin, Isparta ve Adana'da 1'er kişi olmak üzere 20 kişi gözaltına alındı, adreslerinde bulunamayan 3 kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldı. Emniyete götürülen şüphelilerden 10'u sorguları tamamlanarak adliyeye sevk edildi.

Ayrı soruşturma kapsamında 12 Nisan'da Osmaniye merkezli 8 ilde yapılan ilk operasyonda 18 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 4'ü tutuklanmış, diğerleri serbest bırakılmıştı

BURSA'DA 27 GÖZALTI

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün geçen Aralık ayında 'paralel yapı soruşturması' kapsamında, Uludağ Kariyer Derneği'ne yönelik başlattığı operasyonu sürdürüyor. Gözaltına alınan 11 kişiden 3'ünün tutuklanmasının ardından Bursa polisi bu kez aralarında adliyede çalışan personelin de bulunduğu 27 kişiyi gözaltına aldı.

Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen Aralık ayında, 'paralel yapı soruşturması' kapsamında, Uludağ Kariyer Derneği'ne operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında aralarında derneğin üst düzey yöneticilerininde bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Mahkemeye çıkartılan zanlılardan 3'ü tutuklanırken, 8'i ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme operasyon kapsamında yurt dışına kaçtığı tesbit edilen derneğin kurucusu N.U. ile eşi E..U. hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Soruşturmayı genişleten Bursa Cumhuriyet Savcılığı aralarında İnegöl ilçesinde sahte belgeler kullanılarak usulsuz olarak zabıt katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru olarak işe başlayan 7 kişininde bulunduğu toplam 30 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Polis, Bursa ve ilçelerinin yanı sıra Ankara ve Şanlıurfa'da yaptığı eş zamanlı operasyonda 27 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanacak olan zanlılar, 'Silahlı terör örgütü üyesi olmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratmak' ve 'Dolandırıcılık' suçlarından sorgulandıktan sonra adliyeye çıkartılacaklar.