Bursa’da daha iyi bir sözleşme imzalanması için mücadele eden işçilerden 16’sının işten atılması üzerine başlayan direniş işçilerin zaferiyle sonuçlandı. Atılan işçiler geri alındı.

Bursa’da MESS ile imzalanan toplu sözleşmenin iptal edilerek yerine daha iyi bir sözleşme imzalanması talebiyle işçilerin sürdürdüğü mücadele üzerine devreye giren patron 16 işçilerin mücadelesini kırmak için Renault’ta 16 işçiyi işten atmıştı.

Evrensel'de yer alan habere göre, dün 24/8 vardiyasında 16 arkadaşının kartı basmayınca direnişe geçen Renault işçileri üretimi durdurmuş, dışarıda olanları içeri girmemiş içeride olan işçiler de dışarı çıkmayarak direnişi başlatmıştı.

Bu direniş üzerine işçilerle sabah saatlerinde görüşen patron temsilcileri geri adım atarak 16 işçiyi işe geri alıp hiçbir işçinin atılmayacağı sözünü verdi. Patron temsilcileri işçilerin Türk Metal’in MESS’le imzaladığı sözleşmenin iptal edilip Bosch’ta imzalanan sözleşmeye benzer sözleşme talebiyle ilgili ise Fransa’daki genel merkezle görüşüp gerekenin yapılacağını söyledi.

Boyahaneden bir işçi, “Biz bu işe başladığımızda kırmızı çizgimizi ilan etmiştik. O kırmızı çizgimiz de bir tek arkadaşımız işten atılırsa gereğini yaparız demiştik. Kapıları tuttuk. Bu sefer Renault işçisi kazanacak” diye konuşmuştu.