MARDİN’in Nusaybin İlçesi’nde bazı sokaklara Kürtçe isim verdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Belediye Başkanı BDP’li Ayşe Gökkan, "Burası Kürdistan’dır, buradaki kültür dili Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice’dir. Bu sokakların isimlerini buranın kültürüne göre değiştirmek eğer suç ise biz bu suçu yine işliyoruz gelip bizi tutuklasınlar" dedi.

Nusaybin’de belediye meclis kararıyla bazı sokaklara Kürtçe isim verdikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan Belediye Başkanı Ayşe Gökkan ile 25 belediye meclis üyesi, açılan soruşturma kapsamında Nusaybin Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi. İfade işleminin tamamlanmasından sonra adliyeden ayrılırken açıklama yapan Belediye Başkanı Gürkan, halkın talepleri üzerine isimsiz olan sokaklara Kürtçe isimler verdiklerini söyledi. Gökkan, şöyle dedi:

"Belediye işlerini bıraktık, buraya ifade vermeye geldik. Burası Kürdistan’dır. Buradaki kültür dili Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice’dir. Bu sokakların isimlerini buranın kültürüne göre değiştirmez eğer suç ise biz bu suçu yine işliyoruz gelip bizi tutuklasınlar. AKP; ’Bu devlet polis devletidir’ desin. Bu konuyla ilgili bu baskılar nedeniyle bizde onları protesto ediyoruz." (Vatan)