İstanbul'da silahla vurularak hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi memleketine götürüldü.

Ailesi ve yakınları tarafından karayoluyla Giresun'a götürülen Burak Can Karamanoğlu'nun cenazesi Alucra ilçesindeki baba ocağına götürüldü. Baba Halil Karamanoğlu, taziyeleri kabulünde yaptığı açıklamada, "Böyle acı olaylar istemiyorduk ama takdir-i ilahi böyleymiş, oldu. Olmasa daha iyiydi. Bu Türkiye'de yaşayan insanların hepsi bizim kardeşimiz, biz kimseyi ayırt etmiyoruz. Alevisi de insan Türk, Sunnisi de Türk" diye konuştu.

Oğlu Burak Can'ın evden çıkışı, yaralanması ve ölmesinin yarım saatte gerçekleştiğini söyleyen Karamanoğlu, "Benim oğlumun siyasi bir problemi yok, üç ay oldu askerden geleli. Sağla, solla ilişiği olmayan bir çocuk. İşiyle gücüyle uğraşan bir çocuk. Bir hiç uğruna kalabalığın içinde mermiyi atıyorlar. ışıklar sönük, lamba yok, zifiri karanlık, topluluk geliyor bin kişiden fazla, her tarafı tahrip ederek, sağı solu yıkarak, en son geliyorlar, geldikleri yer zaten onlardan ileri geçemiyorlar. Orada tıkanınca bir daha silaha davranıyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, ilçe merkezinde cenazenin getirilişinden sonra toplanan bir grup, zaman zaman yürüyüş yaparak Burak Can Karamanoğlu'nun silahla vurularak hayatını kaybetmesini protesto etti.