YÜZ YIL DA GEÇSE DENİZ GEZMİŞ’İN KOŞTUĞU YÜZ METREYİ AŞAMAYACAKLARINI GÖSTERMİŞ OLDULAR

Deniz Gezmiş’i tanıdığını söyleyen Bülent Ersoy’a, Gezmiş’in kardeşinden ve Avukat Bozkurt Nuhoğlu’ndan homofobik ve transfobik tepki geldi.

Kaos GL sitesi bu açıklamaları "Şarkıcı Bülent Ersoy’a nefretlerini kusanlar yüz yıl da geçse Deniz Gezmiş’in koştuğu yüz metreyi aşamayacaklarını göstermiş oldular!" yorumuyla verdi.
 
ERSOY: “ÇOK KIYMETLİ BİR ARKADAŞIMDI”

Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972’de idam edilen, 68’in gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş ile hukukları olduğunu söyleyen Ersoy, “Çok kıymetli bir arkadaşımdı. Rahmetli çok severdi sesimi. Bir gün bana üç şişe Çamlıca gazozu aldı, ben de ona şarkılar söyledim. Ardından çok ağladım” açıklaması yaptı.
 
AV. NUHOĞLU: “DENİZ’İN ARKADAŞLARI ONU CEZALANDIRIR”


Posta gazetesinin haberine göre Gezmiş’i tanıdığını söyleyen Bülent Ersoy’a “lanet” okuyan Avukat Bozkurt Nuhoğlu, “Deniz’in bütün düşüncesi devrimdi. Bu kadın kılığındaki erkeğe ya da erkek kılığındaki kadına lanet olsun” diye konuştu.

Ersoy’un yalan söylediğini iddia eden Av. Nuhoğlu, “Yalan söylemesin, uydurmasın. Yoksa Deniz’in arkadaşları onu cezalandırır” dedi.
 
“DENİZ, BU İNSANLARDAN NEFRET EDERDİ”

“Bu tür şeylerle insanların kafasını bulandırmasın” diyen Av. Nuhoğlu, şöyle devam etti:
“Deniz, 68 kuşağının kahramanıdır. Karakteri düşük insanlarla hiçbir surette ve hiçbir mekânda beraber olmamıştır. Deniz bu tür insanların gittiği yerlere asla gitmez, bu insanlardan nefret ederdi.”
 
“DENİZ’İN KIZ ARKADAŞLARINI, HER ŞEYİ BİLİRDİK”

Mustafa Zülkadiroğlu ise “Deniz, Türk Halk Müziği’ni ve klasik müziği severdi. Birlikte türküler söylerdik, Türk Sanat Müziği söylenmezdi. Deniz’in kız arkadaşlarını, her şeyi bilirdik. Kimin kiminle çıktığından haberdardık” dedi.

“Deniz’in gece hayatı yoktu” diyen Bozkurt Nuhoğlu da “Deniz, Bülent Ersoy gibilerin çıktığı mekânlarda bulunmazdı. O tür insanlardan iğrenirdi. Deniz’in gece hayatı yoktu, barlara, eğlencelere, müzikhollere hiçbir zaman gitmezdi” dedi.
 
“BİR TEK ’GAZOZA İLAÇ ATTI’ DEMEMİŞ, O KALMIŞ, ÇOK AYIP”

Bülent Ersoy’un açıklamasına tepki gösteren Deniz Gezmiş’in ağabeyi Bora Gezmiş ise “Bir tek ’Gazoza ilaç attı’ dememiş, o kalmış, çok ayıp” şeklinde konuştu.

“Deniz’le beraber olmayı insanlar onur verici bir şey olarak sayıyorlar” diyen Bora Gezmiş şunları söyledi: “Görüşmelerini bırakın tek bir defa karşı karşıya bile gelemezler. Bir de 3 tane gazoz aldı demiş, bir kişiye 3 tane gazoz niye alırsın? Bir tek ‘gazoza ilaç attı’ dememiş, o kalmış, çok ayıp. Kızmıyorum, gülüyorum.”
 

Deniz Gezmiş, 27 Şubat 1947’de Ankara’da doğdu. Henüz lise öğrencisiyken sol düşünceyle tanıştı. 1965’ten sonra, Türkiye’de gelişen gençlik hareketinin önderlerinden biri oldu. Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu (THKO)’nu kurdu. 6. Filo’yu protesto ettikten sonra öğrenci eylemleri içinde etkinliği arttı. 12 Mart Darbesinden sonra 16 Mart 1971’de Sivas’ın Gemerek ilçesinde yakalandı. 9 Ekim 1971’de idam cezasına çarptırıldı. Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile birlikte 6 Mayıs 1972’de idam edildi.