İki haftadan bu yana süren Gezi Parkı direnişinde eylemciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Taksim Dayanışma grubu temsilcileri arasındaki görüşmenin ardından gerçekleştirilen forumların sonuçları bugün kamuoyuna duyurulacak.

117 bileşenden oluşan Taksim Dayanışma Grubu, Erdoğan ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından hummalı bir çalışma içerisine girdi. Dünden bu yana Gezi Parkı’nda 7 noktada açık forum düzenleyen direnişçiler ayrıca bu süreçte mücadele eden herkesin Twitter ve Facebook gibi sosyal ağlar üzerinden ilettiği düşünceleri de değerlendirdi. Forumun bugün öğle saatlerinde bir açıklama yaparak direniş konusunda alınan ortak kararları kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Dayanışma temsilcileri direnişçilerin dört talebine karşı AKP ve Başbakan’ın yaklaşımlarını forum yapısına aktarırken Parktakiler forumlarda birer dakika söz alarak fikirlerini açıkladı. Tek tek isimlerini yazdıranlar sırayla kalabalığa hitaben düşüncelerini söyledi.

BUGÜN NE OLACAK?

Forumlar Dayanışma’dan 3’er kişilik ekiplerce takip edildi. Notlar kayda geçirildi. Bugün saat 10.00’da da bu notlara göre ortak karar açıklanacak. Dayanışma temsilcilerinin verdiği bilgiye göre, bu kararlara göre Gezi Parkı direnişinin yol haritası çıkarılacak.