Dersim konusunda Başbakan Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu'nun 'Dersim özür dilenecek bir olay değil' şeklindeki sözlerinin yer aldığı şok bir video ortaya çıktı… Konuşmada Kılıçdaroğlu neredeyse katliamı mazur gösterecek ifadeler kullanıyor…

 

Rotahaber’de yer alan haber videoya göre, CHP içinde başlayan tartışmalar sonrasında gündeme gelen ve Başbakan Erdoğan'ın Dersim belgelerini açıklayarak devlet adına özür dilemesiyle bir ileri boyuta taşınan Dersim olayları konusunda Kılıçdaroğlu'nu bitirecek bir video ortaya çıktı.

 

Youtube'da yayınlanan videoda CHP lideri Kılıçdaroğlu, gençlerin sorularını yanıtlarken görülüyor. Başbakan Erdoğan'ın Dersimlilerden devlet adına özür dilemesinin ardından dün açıklama yapan ve 'Özür yetmez, arşivler açılsın' diyen Kılıçdaroğlu'nun, ses kaydındaki sözleri çok konuşulacak.

 

Videoda 'Dersim özür dilenecek bir olay değil' diyen Kılıçdaroğlu, aynen şu ifadeleri kullanıyor; 'Dersim Katliamı özür dilenecek türden bir olay değildir!. Dersim katliamını, Cumhuriyet tarihinin çok karanlık ve derin bir olayı olarak algılamamak gerekiyor.'

 

Kılıçdaroğlu'nun Youtube'da yer alan ve gazeteci yazar Ali Saydam'ın da köşesine taşıdığı videosundaki bu sözlerin, Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı açıklamalarla da büyük ölçüde çelişmesi dikkat çekiyor.

 

Kılıçdaroğlu'nun videodaki bu şok sözler karşısında nasıl bir açıklama yapacağı şimdiden merak konusu oldu.

 

İşte Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin de yer aldığı o video: