ANKARA - Başörtülü Milletvekili İstiyoruz İnisiyatifi aktivistleri, siyasi partilere 12 Haziran seçimlerinde seçilebilecek yerlere başörtülü adaylar koyma çağrısında bulundu.

Başörtülü Milletvekili İstiyoruz İnisiyatifi aktivistleri, başlattıkları "Başörtülü aday yoksa oy da yok" kampanyası kapsamında TBMM Dikmen Kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kampanyanın sloganı olun "Başörtülü aday yoksa oy da yok" dövizleri taşındı.

Başörtülü Milletvekili İstiyoruz İnisiyatifi aktivisti Nesrin Semiz yaptığı açıklamada, siyasi partilerin milletvekili adaylarını YSK'ya bildirmelerine az bir zaman kaldığını hatırlatarak, taleplerinde ısrarcı olduklarını vurguladı.

12 Haziran genel seçimlerinde tüm siyasi partileri seçilebilir sıralardan başörtülü adaylar göstermeye davet eden Semiz, "Çoğulcu, katılımcı demokrasinin gereği olarak parlamento, halkın tümünü yansıtmalı. Kadınların az olduğu bir parlamento eksiktir. Başörtülü kadınlar yoksa milli irade mecliste tecelli etmiş olmaz. Şu haliyle siyaset hayatımız ve demokrasimiz yarımdır. Çünkü toplumun kadın yarısı karar mekanizmalarında yok" dedi.

Semiz, yeni anayasayı hazırlayacak parlamentonun eksik ve yarım olmaması gerektiğini vurgulayarak, toplumun bütün kesimlerinin parlamento bünyesinde buluşması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Ufuk Uras da meclisteki son konuşmasında anti demokratik kılık kıyafet yasaklarını protesto için kravatını meclisin mikrofonuna asmıştı. Bakalım yeni mecliste bu konuda adım atılacak mı?

YÜKSEKOVA HABER