Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın raporunda, Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) için vakfın, “Atatürkçülük ve irticayla mücadele maskesi altında ABD misyonerliği yaptığı” belirtildi
 
Ergenekon kapsamında ÇEV ve ÇYDD ile ilgili iddianamede ilginç belgeler çıktı. “M.Erdal Şenel’den elde edilen dijital veriler içinde ÇEV’in PKK’lı öğrencilere burs verdiğine dair ve yabancı kuruluşlardan izinsiz yardım aldığına dair Özel Kuvvetler Komutanlığı’nca düzenlenen rapor” başlığı altındaki üç sayfalık belge dikkat çekti.
 
Star'ın haberine göre, 20 Haziran 2002 tarihli “Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Nevzat Beklaroğlu” imzalı ve İsth.ve İKK Ş.Md. Alb. Sedat Veysioğlu tarafından hazırlanan “GİZLİ” ibareli belge, Genelkurmay Harekat Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı’na yollanmış. Dağıtımı da yapılan raporda ÇEV hakkında ilginç istihbari bilgiler var.
 
BURS ADI ALTINDA DAĞITILDI

ÇEV’in yönetim kurulunda emekli büyükelçiler ve generallerin olduğu anlatılan belgede, eski ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer’in eşi Yaşar Yaşer ile ilgili olarak “Amerikan protestan mezhebini yaymaya çalışan bir kuruluş olan Türk-Amerilkan Board Heyeti ve K. grubunda yöneticidir” deniliyor.
 
Özel Kuvvetler raporunda, ÇEV hakkında “Dünya Kiliseler Birliği’nden 20 milyar aldığı, 68’liler Vakfı ile yasadışı komiteler kurduğu, vakfın üst düzey yöneticilerinin burs adı altındaki yardımları kendi yakınlarına havale ettikleri ve yurtdışındaki yasadışı örgütlerden bağış adı altında para aldıkları” iddilarına yer verildi. Belgedeki “Değerlendirme” kısmında ise “Vakıf çalışanlarının ulusal kimlik ve üniter yapı anlamının bir değer taşımadığı fikrini yaydıkları, ABD kültürünü yayma misyonerliği yaptıkları, bu çalışmalarını Atatürkçülük ve irtica ile mücadele gibi konularla maskelemeye çalıştıkları değerlendirilmektedir.”