Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evine gelen polisler arama başlattı. Ayrıca yine aynı operasyon kapsamında 7 ildeki bazı adreslerde de arama yapılıyor. Zekeriya Beyaz ise yaptığı açıklamada, 'Misyonerlik üzerine yaptığım çalışmalarım nedeniyle evim aranıyor' dedi...
 
MALATYA'DA BAZI ADRESLERDE ARAMA YAPILIYOR
 
"Ergenekon" soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak Malatya'da bazı adreslerde arama yapılıyor. Alınan bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak bazı adreslerde arama yapıyor.
 
VALİ MUTLU'DAN OPERASYON AÇIKLAMASI
 
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Ergenekon" soruşturması kapsamında Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin bugün yapılan çalışmaların arama mahiyetinde olduğunu belirterek, "Gözaltı şeklinde değil" dedi. Şeyhülislam Hayri Efendi İlköğretim Okuluna yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarının "Ergenekon" soruşturması kapsamında yapılan aramalara ilişkin sorusu üzerine Vali Mutlu şunları söyledi:
 
"Devam etmekte olan soruşturmayla ilgili Zirve Yayınevine yapılmış olan saldırıya ilişkin daha önceden yapılmış tutuklamalar vardı. Bugünkü çalışmalar arama mahiyetinde ev ve iş yerlerinde yapılıyor. Gözaltı şeklinde değil. Aramalar tamamen ilgili makamların talepleri doğrultusunda emniyet birimlerimiz tarafından yapılıyor. İstanbul bir nokta, farklı 6 nokta var."
 
ANKARA ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. KÜÇÜK'ÜN EVİNDE ARAMA YAPILIYOR
 
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük'ün evinde arama yapılıyor.
 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında sabah saatlerinde, Küçük'ün Eryaman'daki evinde arama başlattı. Edinilen bilgiye göre, Prof. Dr. Abdurrahman Küçük hakkında tutuklama kararının olmadığı sadece arama kararı bulunduğu öğrenildi. Öte yandan ilahiyatçı profesör Şahin Filiz'e ait adreste de arama yapıldığı bildirildi.
 
Soruşturma kapsamında, İstanbul, Ankara, Malatya, Antalya, Konya, Trabzon ve Adana'da aramalar yapılıyor.
 
''SORUŞTURMADA ADI GEÇENLERLE BENİM UZAKTAN YAKINDAN İLGİM YOK''
 
Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, ''Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok'' dedi.
 
Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren evinde arama yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Küçük, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, ''Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok'' diye konuştu.
 
Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, ''Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum'' ifadelerini kullandı.
 
DOÇ. DR. KADİR ALBAYRAK'IN LOJMANDAKİ EVİNDE VE FAKÜLTEDEKİ ODASINDA ARAMA YAPILIYOR
 
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kadir Albayrak'ın lojmandaki evinde ve fakültedeki odasında arama yapılıyor.
 
Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Doç. Dr. Albayrak'ın ÇÜ Balcalı Yerleşkesi'ndeki evi ile fakültedeki odasında arama başlattı.
 
Doç. Dr. Albayrak'ın üniversitede dinler tarihi ve metodolojisi, mukayeseli halk inançları, dinlerarası ilişkiler ve diyalog imkanları konularında lisans ve yüksek lisans dersleri verdiği öğrenildi.
 
PROF. DR. MEHMET AYDIN'IN KONYA'DAKİ EVİNDE ARAMA YAPILIYOR
 
"Ergenekon" soruşturması kapsamında incelenen Zirve Yayınevi cinayetine ilişkin olarak, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden emekli (SÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın evinde arama yapılıyor.
 
Alınan bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın merkez Meram ilçesi Melikşah Mahallesi'ndeki evinde arama başlattı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde uzun yıllar görev yapan Prof. Dr. Aydın'ın geçen yıl emekli olduğu fakat üniversitede halen ders verdiği öğrenildi.
 
Ajanslar