DOĞU EROĞLU / TAKSİM

Küresel işgal hareketi kapsamında İstanbul'da da eylem başladı.

Bu gece harekete geçen “Ayaklan İstanbul” eylemcileri Taksim meydanında toplanmaya başladı.

Grup şu anda Taksim'de ve eylemciler kalabalıklaşmak için herkesin desteğini arzu ediyor.

5-6 Kasım gecesi çekilen fotoğrafları haberin içinde görebilirsiniz.

“Ayaklan İstanbul”dan Demokrat Haber’e iletilen BASIN BİLDİRİSİ şöyle:

Wall Street’te başlayan ve önce ABD’ye, sonra tüm dünyaya yayılan işgal hareketi İstanbul’da da örgütleniyor. Daha önce 15 ve 30 Ekim’de Taksim Meydanı’nda buluşan grup, ilk ciddi eylem denemelerine girişmiş durumda.

Dünya finans piyasalarının merkezi maiyetindeki Wall Street’te başlayan isyan İstanbul’a ulaştı. Finans sermayesine hakim olan %1’in baskılarına daha fazla boyun eğmek istemeyen %99’un başlattığı eylem kısa zamanda dünyanın her yanında taraftar toplamış, 15 Ekim’deki küresel işgal çağrısıyla birlikte New York’taki işgal, dünyadaki diğer finans merkezlerine sıçramıştı. Aynı çağrı üzerine, aktivistler İstanbul’da da bir araya gelmiş, işgal hareketinin İstanbul ayağını planlamaya başlamışlardı. 30 Ekim’de yeniden Taksim Meydanı’nda buluşan grup, ilk ciddi eylemlerine ise bu akşam saat 20 sularında başladı.

Akşam saatlerinde Taksim Meydanı’nda toplanan grup, döviz ve pankartlarını konuşlandıkları yere yerleştirdiler. Beraberlerinde getirdikleri karton ve kalemlerle ise farklı bir yöntemi uygulamaya koydular; halkın kamusal alanda sesini duyurabileceği çağrısı üzerine, etraftan geçenler boş kartonlara dertlerini, istek ve dileklerini yazmaya başladılar.

%99’un sesini yükseltmeye başlayan gruba yoğun bir halk desteği var. Taksim Meydanı’nda, Cumhuriyet Anıtı’nın karşısındaki havuzun önünde konuşlanan eylemciler halkın sorularını yanıtlıyor, eylemi ve amaçlarını anlatıyorlar. Etraftan geçenler ise kendilerine sunulan fırsatı değerlendirmek konusunda çekingen davranmıyor; çok sayıda kişi kartonlara kendi sorunlarını ve isteklerini yazıyor.

Taksim Meydanı’nda sabahlamayı düşünen grup, talep ve şikayetlerini iletecek halkın ve eyleme katılacak aktivistlerin desteğini bekliyor.

Ayaklan İstanbul Eylem Grubu 5 Kasım 2011 / Taksim Meydanı