Zehirli etle öldürülen 7 köpek ve 3 kedi için hayvan dernekleri inceleme başlattı.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, 7 köpek ile 3 kedinin verilen et ile zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, kedi ve köpeklerin, gece saatlerinde ilçenin çeşitli yerlerine bırakılan etleri yedikleri ve bir süre sonra öldükleri görüldü.

Olayı ''vahşet'' olarak niteleyen ilçedeki bazı görgü tanıkları, ''zehirli etlerin'' belediye ekipleri tarafından bırakıldığını iddia etti.

Yumurtalık Belediye Başkanı Turgut Erişmen ise ilçe sahilinde yürüyenlerin köpeklerden şikayetçi olduğunu belirterek, ancak kendilerinde herhangi bir zehirli madde olmadığı gibi, hayvanları da belediye ekiplerinin zehirlemediğini ifade etti.

Erişmen, belediye ekiplerinin sadece, sabah saatlerinde ölü köpek ve kedileri bulundukları yerden alarak, şehir çöplüğüne götürdüğünü söyledi.

Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık ise Yumurtalık'ta vatandaşların sokak köpeklerinden rahatsızlığı bulunduğunu belirterek, ilçede acilen kısırlaştırma ve bakım merkezi kurulması gerektiğini, bu konuda gerekli desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Köpek ve kedilerden rahatsız olan bazı kişilerin de bu zehirlemeyi yapmış olabileceğini kaydeden Çıtırık, hafta içinde ilçeye giderek incelemelerde bulunacaklarını kaydetti.

NTVMSNBC