Adıyaman Üniversitesi Rektörlüğü, Ankara Katliamı’nı protesto eden 30 üniversite öğrencisi hakkında, “ideolojik oturma eylemi yapmak” iddiasıyla soruşturma açtı.

Öğrencilerin eylem ve etkinliklerini sık sık soruşturma konusu yapan rektörlerin ilginç soruşturma gerekçelerine bir yenisi daha eklendi.

Adıyaman Üniversitesi’nde Ankara Katliamı’nı kampüs içindeki yemekhanenin önünde oturma eylemi yaparak protesto eden 30 öğrenci hakkında rektörlük soruşturma başlattı.

12 Ekim günü yapılan oturma eyleminin servis edilen fotoğraflarını delil olarak sunan rektörlük, öğrencileri “Toplu olarak izinsiz ideolojik oturma eylemi yapmak” ile suçladı.

‘İzinsiz ideolojik oturma eylemi’

Dicle Haber Ajansı’ndaki (DİHA) habere göre, rektörlüğün açtığı soruşturma komisyonunun başkanı Prof. Dr. Murat Koca tarafından dün Lokman Kaplan adlı öğrenciye gönderilen soruşturma yazısında, “12.10.2015 tarihinde üniversite kampüs alanı mediko sosyal yemekhane önündeki meydanda toplu olarak izinsiz ideolojik oturma eylemi yaptığınız esnada çekilen fotoğraf neticesinde” ifadeleri kullanıldı. İlgili yazıda, rektörlüğün soruşturma açtığı bildirildi.

‘Biz, insani ve vicdani sorumluluğumuzu yerine getirdik’

Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan Mesleki Yüksekokulu Dış Ticaret Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Lokman Kaplan ise Ankara Katliamı’nı kınamak için oturma eylemi gerçekleştirdiklerini belirterek, “Ancak üniversite rektörü M. Talha Gönüllü, üniversite güvenliği ve TEM Şube ekipleriyle birlikte gelip bizi dağıtmak istedi. Biz insani ve vicdani sorumluluğumuz gereği bu oturma eylemini yaptığımızı söyledik. Buna rağmen bize müdahale etmekle kalmadılar, benim de içinde bulunduğum 30 öğrenci hakkında soruşturma açtılar” dedi.