Rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkili hakkındaki kararların kaldırılması için üst mahkemeye yaptığı itiraza dair değerlendirmelerde bulundu.

ABD ile Türkiye arasında krize neden olan rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, ABD krizinde atılması gereken en doğru adımın müvekkilinin yurt dışına gidişinin sağlanması olduğunu söyledi.

1,5 yıl süren tutukluluğunun ardından 18 Temmuz’da görülen son duruşmada sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilip, “ev hapsi” ve “yurt dışı çıkış yasağı” kararı verilen Brunson'un avukatı İsmail Cem Halavurt, "Rutin yaptığımız itirazlardan bir tanesini dün yine yaptık. Başından beri müvekkilimin suçsuz olduğunu, delilerin yetersiz olduğunu, tahliye edilmesi gerektiğini ifade ettik. Bu çerçevesinde de ev hapsinin ve yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep ettik" dedi.

Halavurt,  üst mahkemeye yaptıkları itirazın bir an evvel sonuçlandırılarak müvekkilinin serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.

 ‘YAPILACAK OLAN EN DOĞRU ŞEY…’

Brunson'un ev hapsinde tutulmasının siyasi bir krize neden olduğunu söyleyen Av. Halavurt, "Türkiye bir siyasi krize neden oldu. Evet, maalesef olay istenmeyen bir boyuta gelmiş durumda. Türkiye her geçen gün zarara uğruyor. Burada yapılacak olan en doğru şey, hem bu krizin giderilmesi hem de zararların engellenmesi bakımından bir an önce müvekkilin yurt dışına gidişinin sağlanmasıdır” dedi.

Halavurt, “Hukuken, vicdanen ve ahlaken doğru olan budur” diye de ekledi.

Başvurularına şayet olumsuz yanıt verilmesi halinde, her ay itirazda bulunmayı sürdüreceklerini kaydeden Halavurt, telefonla görüştüğü müvekkilinin sağlık durumunun gayet iyi olduğu bilgisini de paylaştı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı