Belçika’nın başkenti Brüksel’de her sene düzenlenen Yeni Yıl havai fişek kutlamaları, saldırı ihtimaline karşı bu sene iptal edildi.

Federal savcılık, 31 Aralık gecesi saldırı hazırlığı yapıldığı iddiasıyla başlatılan soruşturmada 8 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınan ve resmen suçlanan iki şüphelinin isimleri Muhammed K. ve Said S. olarak açıklandı.

HAZIRLIKLAR DURDURULDU

Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, bu gelişme üzerine İçişleri Bakanı Jan Jambon ile görüşerek Perşembe akşamı kutlamaları iptal kararı aldıklarını söyledi.

Duyurunun ardından Brüksel’deki De Brouckere Meydanı’ndaki kutlamalar için hazırlanan ışık ve ses ekipmanları sahneden indirildi.

PARİS SALDIRISI BAĞLANTISI

13 Kasım’da Paris’te 130 kişiyi öldüren saldırganlar İbrahim Abdeselam ve Bilal Hadfi’nin Belçika’dan geldikleri ve bir kişinin cep telefonuyla Brüksel’den saldırıları koordine ettiği ortaya çıkmıştı.

Paris saldırılarının ardından Brüksel'de de saldırı hazırlığı ihbarı üzerine Belçika başkentinde uzun süre hayat durmuş, askerler günlerce sokaklarda gezmişti.

Brüksel en son 2007’de Yeni Yıl havai fişek kutlamalarını, Tunuslu mahkûm Nizar Trabelsi’nin hapisten kaçırılması girişiminin önlenmesi üzerine iptal etmişti.(Aljazeera Türk)