Merkez üssü Ezine'ye bağlı Gökçebayır Köyü olan 4.4 büyüklüğündeki deprem Bozcaada’dan da hissedildi. Depremde herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmazken kısa süreli panik yaşandı.

Bugün 23.07’de merkez üssünün Ezine’ye bağlı Gökçebayır Köyü olan 4.4 şiddetindeki deprem Bozcaada’dan da hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde bazı vatandaşlar evlerinin dışına çıktı.

Sosyal medyada da depremi hissettiklerini belirten adalılar sonrasında evlerine döndü. Herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığı depremin ardından küçük artçılar da yaşandı.

Deprem, geçtiğimiz yıl Ege Bölgesi’nde sıkça yaşanan depremler sonrasında gerçekleşen fakat pek de uygulanmayan Afet Toplantısı’nda konuşulanları yeniden akıllara getirdi.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında yapılan toplantıda olası bir afette Bozcaada’ya bir acil durum konteynırı konması, Poyraz Limanı tarafındaki yolların genişletilmesi, yedek amaçlı bir miktar çadırın stoklara alınması, hatta mevcut limanın zarar görmesi durumunda yaşanabilecek sıkıntıları gidermek için ikinci bir liman inşaası, iletişim konusunun önemi, Telekom’un yeniden Bozcaada’ya dönmesi, sivil telsizcilerle bağlantıya geçilmesi ve Yerel Afet Gönüllüleri kurulması hususunda bir çalışma başlatılabileceği görüşülmüş, bu konulardan büyük bir kısmı karara bağlanmamıştı.

Kandilli Rasathanesi depremlerin artçılarının devam edeceğine dair herhangi bir açıklama yapmazken, ilkyardım, iletişim ve koordinasyon konularında olası bir afette neler yapılacağına dair yerel yönetimin bir toplantı yapıp yapmayacağı bilinmiyor. (Mustafa Dermanlı / Bozcaada)