Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla'nın görevinden ayrılacağı iddia edildi.

ABD'de yayın yapan Bloomberg kanalının haberine göre, kaynaklar Atilla'nın ay sonundaki yıllık toplantıdan sonra istifa edeceğini öne sürdü.

İzne çıktığı ifade edilen Atilla'nın, toplantıya dek görevine dönmeyeceği belirtildi. Borsa İstanbul ve Atilla'nın kendisi izinde olduğunu doğrularken başka bir yorum yapmaktan kaçındı.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını delme iddiasıyla ABD'de yargılanan ve suçlu bulunan dönemin Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Atilla, 28 ay tutuklu kaldıktan sonra 19 Temmuz 2019'da tahliye edilmişti.

Türkiye'de dönen Atilla, 21 Ekim 2019'da Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne getirilmişti. Kararı Twitter hesabından duyuran dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Haksız bir mahkumiyetin ardından ailesine ve ülkesine kavuşan Hakan Atilla'nın dinlenme dönemi bitti. Borsa İstanbul Genel Müdürü olarak göreve başlıyor” demişti.

Mehmet Hakan Atilla'nın Kasım 2020'de de istifa edeceği iddiası gündeme gelmişti. Albayrak'ın istifasının ardından görevden ayrılacağı öne sürülen Atilla, 11 Kasım 2020'de iddiayı yalanlamıştı.