Antep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği 17'si ağır 69 yaralanın tedavisinin devam ettiği canlı bomba saldırısına ilişkin ayrıntılar görgü tanıklarıyla detaylanıyor.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) görgü tanıklarına dayandırdığı haber şöyle:

“Canlı bomba saldırısının Ankara, Diyarbakır, Suruç patlamalarından farklılık gösterdiğine işaret ediyor. Mahallede düğün devam ederken mahalle bakkalının önünde park eden bir araçtaki 3 kişiden bahseden görgü tanıkları, inip heyecanlı olan bir arkadaşları için su aldıklarını, tamamı bir birini tanıyan Kürt yurtseverlerin oturduğu mahallede söz konusu yabancıların dikkat çektiğini, bakkalın "Yabancısınız, bu saatte ne arıyorsunuz?" sorusuna söz konusu 3 kişinin aralarında henüz 12 yaşlarında olan şahsı göstererek Türkçe "Arkadaşımız çok heyecanlı. Bir su ver, içsin gideceğiz" dediklerini aktardı.

'ARAÇ ÖNCE DBP ÖNÜNE PARK EDİLDİ'

“Küçük çocuğun aldığı suyu içtikten sonra şahısların bakkaldan ayrıldığını ve kısa süre sonra patlamanın yaşandığını anlatan mahalle sakinleri, üzerinde bombayı patlatan kişinin bir çocuk olduğunu doğruladı. Aracın önce PKK Lideri Abdullah Öcalan için DBP Şahinbey İlçe örgütü önünde tutulan 'Özgürlük Nöbeti'ne yakın bir yere park edildiğini, eylemin bitmesi üzerine aracın oradan düğün evinin bulunduğu yere çekildiğini anlatan görgü tanıkları, halay çekilirken söz konusu çocuğun kalabalığın içine girdikten sonra patlattığını söyledi.

“Farklı görgü tanıkları, çocuğun araçtan patlatıldığı konusunda hemfikir.

“Görgü tanıkları, Türkçe konuşan 2 kişinin çocuğu istedikleri noktaya yönlendirdikten sonra patlattığını ifade etti. Anlatımlara göre, çocuğu patlatan iki kişi olay yerine 100 metre uzaklıkta durdukları kaydedildi.”

ERDOĞAN: YA PATLADI, YA DA PATLATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da patlamaya dair açıklamasında canlı bomba failinin 12-14 yaş aralığında olduğunu ve patlamanın "Ya patladı, ya da patlatıldı" olarak açıklaması görgü tanıkları tarafından da doğrulanmış oldu.

Erdoğan, "12-14 yaşlarındaki bir canlı bomba patladı veya patlatıldı. 51 ölüm vakası sözkonusu. 17'si ağır 69 yaralı var" demişti.