Merkez üssü Bolu'nun Ulumescit köyü yakınları olan 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 22.51 sıralarında ise merkez üssü Bünüş köyü olan 3.7 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin internet sitesinde yer alan bilgiye göre deprem, merkez ilçeye bağlı Ulumescit köyünün batısında saat 22.49'da gerçekleşti.

Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, Sakarya, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde de hissedilen depremde can ve mal kaybı olmazken, vatandaşlar büyük panik yaşadı. Yaklaşık 10 saniye süren sarsıntı nedeniyle 1999'da da iki deprem geçiren Bolu ve Düzce'de vatandaşlar sokaklara döküldü. Bolu’da deprem sırasında paniğe kapılarak pencereden atlayanların olduğu öğrenildi.

BOLU VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, bir ekibin depremin merkez üsssü Ulumescit köyüne gönderildiğini söyledi. "Ekiplerimiz tarafından yapılan kontrollerde ilk aşamada herhangi bir can kaybı ve yaralanma yok" diyen Vali Özçimen, konuyla ilgili araştırmanın sürdürüldüğünü anlattı.