Boğaziçi Üniversiteli bir grup öğrenci 31 Ekim Çarşamba gününde itibaren, PKK'li tutukluların 12 Eylül'den itibaren Abdullah Öcalan'ın özgürlük koşullarının iyileştirilmesi ve anadil üzerindeki baskının kaldırılması için başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri için, dayanışma açlık grevine girme kararı aldıklarını bildirdiler.

 

Öğrenciler yayınladıkları bildiride, "Bugün, Türkiye'de 60'ı aşkın cezaevinde 700'den fazla ve sayıları her geçen gün artan PKK'li ve PAJK'lı tutsak süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde. Tutsakların 64'ünün açlık grevleri 50. günlere yaklaşıyor. Taleplerine rağmen tıbbi kontrollerinin yapılmaması, yaşamsal önem arz eden tuz, şeker ve B1 vitamini gibi ihtiyaçların karşılanmaması gibi keyfi uygulamalara maruz kalıyorlar," denildi.

 

Ana akım medyanın, açlık grevlerine, ancak olası ölümler başladıktan sonra haber değeri atfedecekmiş gibi hareket ettiğini açıklayan öğrenciler şu açıklamayı yaptılar:

 

"Biz Boğaziçili öğrenciler olarak, bedenlerini açlığa yatırarak özgürlük çağrısında bulunan tutsakların mücadelesini görünür kılmak için 31 Ekim Çarşamba’dan itibaren dayanışma açlık grevine girme kararı aldık." (Demokrat Haber)