Eğitim-Sen, Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlere ve üniversite emekçilerine dönük mobbing, sürgün, soruşturma ve rotasyonlara tepki gösterdi. Boğaziçi Üniversitesi emekçileri okulda bir yürüyüş yaptı. Üniversite temizlik çalışanlarının örgütlü olduğu DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası örgütlenme uzmanı Gökhan Keskin’in üniversiteye girişi engellendi. Üniversite yönetiminin toplu sözleşmede masaya oturduğu DİSK temsilcisini üniversiteye almaması işçilerin tepkisini çekti. Yapılan eyleme öğrenciler de destek verdi.

"SOSYAL HAKLARA SALDIRI VAR"

Eğitim-Sen yaşanan baskı ve mobbinge ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “atandığı günden bu yana giriştiği uygulamalarla işyerimizi adeta bir zindana dönüştürmek isteyen anlayış son günlerde emekçilere ve öğrenciye dönük baskıyı giderek arttırmaktadır” denilerek şu ifadelere yer verildi: “Tüm Boğaziçi emekçilerinin ortak talepleriyle ilgili kanunlar nezdinde oluşturulmuş, yetkili sendika ve idare tarafından da imza altına alınan Kurum İdari Kurul kararlarının uygulanmamasıyla başlayan süreç sosyal haklara saldırılar, komisyonlardan dışlama, sürgünlerle daha fazla otoriterleşme eğilimindedir. Eğitim-Sen’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma çabaları sendikal faaliyetlerden ötürü İşyeri temsilcisi ve üyelerine sudan bahanelerle soruşturmalar açarak, görevlendirmelerde liyakat gözetilmeyip ayrımcılık yapılarak devam etmektedir.”

"PSİKOLOJİK TACİZLER SİSTEMATİK OLARAK ARTIYOR"

"İşçilere karşı yürütülen psikolojik tacizler sistematik bir biçimde artmaktadır” denilen Eğitim Sen işçilere dönük mobbingi şu sözlerle dile getirdi: “Son dönemde Boğaziçi değerlerinin aşama aşama nasıl ayaklar altına alındığına tanıklık ettik. Öğrenciye müşteri, emekçiye köle muamelesi yapan, muktedirlerin gölgesi altında görevlerini kötüye kullanan bu anlayışa karşı yan yana durmalı ve daha güçlü olmalıyız” dedi.

Kaynak: Artı Gerçek