AK Partili Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanması nedeniyle öğrenciler üniversite önünde eylem yaptı.

Kampüsün girişine kurulan barikatın kaldırılması için polise seslenen öğrenciler barikatı zorladı. Bunun üzerine polis öğrencilere saldırdı. İki öğrenci gözaltına alındı.

Bütün demokratik uygulamalar hiçe sayılarak üniversiteye rektör atandığını söyleyen öğrenciler Bolu'yu derhal istifaya çağırdı.

Üniversite kampüsü önünde bir araya gelerek basın açıklaması yapan öğrenciler şunları söyledi: "Bu atamayı kabul etmiyoruz. Yine bir gece yarısı üniversitemize rektör atamasıyla karşılaştık. Üniversiteler fikir üreten yerlerdir. Üniversite mensuplarının iradesi hiçe sayılarak rektör ataması politiktir. Ortaya çıkan antidemokratik uygulamaların üniversitemize zarar verdiğini söylemek zorundayız. Üniversitelerin herhangi bir kişi veya kurumun siyasi aracı olarak kullanılmaması bilimsel açıdan vazgeçilmezdir. Rektör, dekan, bölüm başkanı gibi yöneticiler atanmayla değil seçimle gelirler. Boğaziçililer olarak asıl sorunumuz akademik özgürlük meselesidir. Bu sorunun çözümü ise üniversitelerin iradeleriyle belirlenir. Üniversitemiz karar alma mekanizmalarına yapılan müdahaleyi kabul etmiyoruz"

Hacı Bişkin'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre tüm üniversitelere yapılan rektör atamalarının geri çekilmesi talebinde bulunan öğrenciler, diğer üniversitelerden destek isteyerek rektör ataması kararından vazgeçilene kadar mücadele edeceklerini söyledi.