DEMOKRAT HABER

Bodrumda her yaz sezonu dolmuş fiyatlarının aşırı oranlarda arttırılması halkı isyan ettirdi.

Tatile gelen turistlerden daha çok para kazanmak adına yapılan bu uygulama nedeniyle Bodrum’un yerli halkı mağdur oluyor.

Valilik, 20 kmlik bir mesafe için 4,5 lira ücret belirledi.

"Bodrum Ulaşım Zamlarına Çözüm Platformu" adı altında toplanananlar, ilk olarak tepkilerini Facebook sosyal iletişim sayfasında 3 üniversite öğrencisi tarafından kurulan "BODRUM YARIMADASINDA DOLMUŞ FİYATLARINI PROTESTO EDİYORUZ !" adlı etkinlik sayfasında gösterdiler.

Katılımın yüksek olduğu bu etkinlikte Bodrum halkı şikayetlerini dile getirdi.

Bodrum Ulaşım Zamlarına Çözüm Platformu, 16 Haziran salı günü Bodrum Merkezde açacakları stand ile imza kampanyası başlatacaklar.

İmza metninde şöyle deniyor:

Toplu taşıma hizmeti belediyenin temel görevi!

Türkiye'nin en pahalı ulaşım ücretlerinden biri Bodrum yarımadasında uygulanmakta. Toplu taşıma hizmeti belediyelerin temel görevidir. Attığım bu imzayla talep etmekteyim ki;

1- Bodrum yarımadasındaki belediyeler, toplu taşıma hizmetini, temel işlev ve görevleri arasında görmeli, bunu halkçı ve etkili bir şekilde yerine getirmelidir.

2- Şoförler odası yılda iki kez fiyat belirlenmesi için başvuru hakkını değerlendirirken biz Bodrum halkına danışmalıdır ve yürürlükte olan fahiş fiyatlar aşağı çekilmelidir.

3- Kanunda belirtildiği üzere “ulaşım ücretlerine yapılacak zamlar, belirlenirken hukuka uygun olması, keyfi şekilde değil, bilimsel bir araştırma sonucunda somut bir gerekçeye dayanması ve kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarının da bulunduğu bir toplantıda bu kararın alınmasının gerektiği“ ibaresi atlanmamalıdır.

İSİM-SOYAD MESLEK İMZA