Bodrum’un dünyaca ünlü sanat merkezi Gümüşlük’te 30 yıldır hizmet veren Eklisia Kilisesi’ndeki konseri basan 8 saldırgan sanatçıları ve kültür ve sanat merkezinin yöneticisini darp ederek hastanelik etti, konser iptal oldu, saldırı anında sanatseverler ve sanatçılar kendilerini tarihi kiliseye kilitleyerek koruyabildi. Olaya jandarma müdahale etti. Bodrum sanat dünyasını şok eden olay geçtiğimiz, yaklaşık 30 yıldır Gümüşlük Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’ne ev sahipliği yapan Eklisia Kültür ve Sanat Merkezi’nde meydana geldi.

ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Otuz yıldır kültür ve sanat merkezinin yöneticiliğini yapan ve saldırıda yaralanan Mesut Pekergin, saldırıya uğrayan sanatçı Aydın Levendoğlu ve müzisyen Batucan Işık ile birlikte basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına Gümüşlüklü sanatçılar, Bodrum Kent Konseyi başkanı Arif Yılmaz, Avukat Ziya Levent Doğuç da destek verdi.

"BURADA CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK"

Pekergin yaşadığı olayı anlattı. Pekergin “15 Temmuz akşamı Nomad Jam Crew gurubunun konseri vardı. Konsere 15 dakika kala sanatseverlerin arasına giren ve sonradan komşu işletmenin adamları olduğunu öğrendiğimiz grup önce Aydın’a sonra bana tekme tokat saldırdı, ardından bizi korumaya çalışan müzisyenlere saldırdılar, büyük bir korku ve panik içerisinde kendimizi sanat merkezinin içerisine kilitleyerek saldırıdan kurtulduk. Konseri izlemeye gelenler ve konseri verecek gurup büyük şok yaşadı. Yandaki komşumuz ile 30 yıldır işlettiğim sanat merkezinin kiralanması konusunda sıkıntılarımız vardı, ancak olayların bu seviyeye geleceğini, bir gurubun sanat merkezine sanatçıya saldırabileceğini düşünemedik, bu saatten sonra artık can güvenliğimiz de yok, saldırgan kişiler hakkında jandarma ve savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduk” dedi.

“KORKUTARAK SİNDİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Bodrum Devlet Hastanesi’nden darp raporu aldıklarını belirten ve saldırıda kolundan ve bacağından yaralanan sanatçı Aydın Levendoğlu ise “Gümüşlük dünyada marka haline gelen bir merkez oldu, Eklisia da öyle, burayı yok etmek isteyenler Mesut’u ve biz sanatçıları korkutarak sindirmeye, burayı terk ettirmeye çalışıyorlar ama bunu başaramayacaklar, tüm kanuni haklarımızı arayacağız, bize bundan sonra bir şey olursa bu kişiler sorumludur, Gümüşlük’teki bu saldırı bizleri şok etti” dedi.

“KONSERE SALDIRI BODRUM’DA BİR İLK OLDU”

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Arif Yılmaz “Nereden bakarsanız bakın, sanat adına sanatçı adına, Gümüşlük ve Bodrum adına utanç verici bir olay. Bodrum’da müziğin sanatın kalbi Gümüşlük’te atıyor derken şu yaşanana bakın. Bodrum binlerce kültür ve tarihi sanatı içinde barındıran bir kent bugüne kadar bir konsere sanata sanatçıya saldırıyı duymadık, ne yazık ki bu da oldu. Onlarca sergi, konser ve sanat etkinliğine ev sahipliği yapan bu kültür ve sanat merkezindeki saldırı kabul edilemez. Bunu burada yapanlar sanatın bitmesini, bitirilmesini isteyenlerdir. Bugün Gümüşlük festivali dünyada marka olduysa dünyanın en iyi sanatçıları buraya severek geliyorsa bu Mesut’un ve arkadaşlarının sayesindedir. Bu konuda Mesut ve sanatçıların yanındayız. Kişisel çıkarları ön plana çıkartarak sanata sanatçıya zarar verilmemeli, varsa bir sıkıntı hukuk yolu ile halledilmeli” dedi.

Avukat Ziya Levent Doğuç “Olayın içerisinde saldırı, darp ve tehdit var, hem de sanat merkezi içerisinde. Ardından jandarmaya gidip bir de şikayetçi olmuşlar, yani Mesut ve sanatçılar hem dayak yemiş saldırıya uğramışlar konser iptal olmuş yüzlerce kişi korkup kaçmış, yetmemiş bir de haklarında şikayet yapılmış. Yasal olarak bu işin peşini bırakmayız, gerekli tüm girişimleri olay gününün tanıkları ile birlikte mahkemeye delil olarak sunacağız. Burası dağ başı değil, dünyanın marka değeri tartışılamayacak turizm cennetidir” dedi.

Jandarma ve Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Saldırıda yaralananlar ve saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edenlerin ifadesi alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (Haber: Ayhan Karahan / Bodrum)