Bodrum’un Kumbahçe mahallesindeki bir pansiyonda yaklaşık 15 yıldır belediyenin desteği ile yaşamlarını sürdüren çoğu yüzde 80-90 engelli, yaşlı, hasta ve kimsesiz yaklaşık 30 kişinin pansiyondan çıkarılması için belediyenin aldığı karar tepki çekti.

BAYRAM ÖNCESİ YÜREKLERİ SIZLATAN KOMİSYON KARARI

Karar Bodrum Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu tarafından alındı. Kumbahçe Mahalllesi’ndeki bir pansiyonda yaklaşık 15 yıldır belediyenin desteği ile yaşayan 65-90 yaşları arasındaki, yüzde 80’nin üzerinde engelli raporu olan, hasta ve kimsesiz vatandaşların barınmalarının sona erdirildiğini belirten komisyon kararı 7 Ağustos’ta tebliğ edildi.

"MERCİMEK TANESİ KADAR MUTLULUĞUMUZ VAR”

77 yaşındaki Özdemir Ersoy, iş insanıydım, iflas ettim, Allah kimseyi birine muhtaç hale düşürmesin, 8 yıldır burada belediyenin desteği ile yaşamaya çalışıyorum, gözlerim görmüyor, şimdi bizi buradan çıkarmaya karar vermişler, başka illere göndereceklermiş, nereye gideceğimiz belli değil, gittiğimiz yere bu yaştan sonra nasıl uyum sağlayacağız, Bodrum belediyesi 15 yıldır bizim için para buluyordu da biz bu yıl mı 30 kişi olarak belediyeye yük olmaya başladık? Mercimek tanesi kadar mutluluğumuz var bunu da elimizden almasınlar” dedi.

15 YILDIR ÖDENEN PARALARLA HUZUR EVİ YAPILIRDI

Belediyenin 15 yıldır pansiyona ödediği paralar ile bir huzur evi yapılabileceğini belirten 72 yaşındaki Adil Yıldız “Belediyenin yanlış yaptığı harcamaları bizim üzerimizden mi çıkaracaklar. 30 yaşlı birkaç yıl bile yaşayıp yaşamayacakları belli olmayan bu kimsesizleri, bizleri sokağa atacaklar, nereye gönderecekleri belli değil, en azından buraya alıştık, çevreyi biliyoruz, insanlar komşular yardım ediyor, bizi buradan ayırırlarsa gittiğimiz yerde bir ay yaşamamız mümkün değil, bu kararı alan insanların hepsini tanıyorum hepsi zengin, açlık kimsesizlik hastalık çekmiş ve bir gün dahi buraya gelerek bizleri dinlemiş insanlar değil, bu yaptıkları da Evrensel Hukuk Maddeleri’ne aykırı, gerekirse savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım, beni kimse buradan çıkartamaz” dedi.

"BELEDİYENİN HERŞEYE KAYNAĞI VAR”

65 yaşındaki Ahmet Yıldırım ise “Kardeşim hastayım iki adım gidecek yerim yok takatim yok. Belediye barınakta 500 hayvana bakıyor, festivaller düzenliyor, eğlence şarkı gırla gidiyor onlara kaynak var bize gelince kaynak yok diyorlar, 30 insana bakacak kaynak yaratamıyorsa belediye burası zaten canlı bir mezar, gelsinler bizi burada gömsünler, biz de onlar da kurtulalım” dedi.

Haber: Ayhan Karahan