HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Seher'in geliri çocukların. Bêkes dahil tabii ki' dediği Bêkes, Cizre'de bodrumlarda öldürülen Orhan Tunç'un oğlu.

Anne Güler Tunç, Artı Gerçek'ten Remzi Budancir'e konuştu.

Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ın üç gün önce kendisini telefonla aradığını anlatan Güler Tunç, “Bana kitap gelirinden bahsetmedi. O gün Başkan’ın görüşüne gitmişti. Görüşten sonra beni aradı. Bana ‘Başkanın size çok selamları var. Bêkes’i çok öpüyor. Bir gün çıkarsam, ayrıca Bêkes’in evine gideceğim. Mutlaka kazanacağız. Bir ihtiyacınız varsa mutlaka söyleyin. Başkana ileteceğim’ dedi bana. Bana, bize selam göndermesi beni çok mutlu etti” dedi.
 
Demirtaş’ın kitap gelirinden Bêkes’e de ayıracağını söylediğinden haberdar olduğunu ifade eden Güler Tunç, “Bu beni çok mutlu etti. Hele hele başkanın bunu söylemesi, Bêkes’i hatırlaması beni ayrıca mutlu etti. Babası, bodrumda yardım isterken, kimsenin seslerini duymamaları ve yardım ulaştırılamaması üzerine onu söylemişti. Orada kimsesiz kaldılar. Aç ve susuz kaldılar. Artık şunu söyleyebilirim. Bêkes kimsesiz değil. Kürt halkı sağ olsun, başkan Demirtaş sağ olsun. Bêkes kimsesiz değil” diye konuştu.

BÊKES KİMDİR?

Orhan Tunç Cizre’deki bodrumdayken, eşi Güler Tunç hamileydi. Ailesinin anlatımına göre, ağabeyi Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç’u kurtarmak için o bodruma giden Orhan Tunç, bir daha geri dönemedi. Eşi Güler Tunç, doğum yaptığı gün bodrum katındaki eşiyle telefonda konuştu. Eşi ondan, kimselerinin olmadığı için yeni doğacak olan oğluna, Kürtçe’de ‘Kimsesiz’ anlamına gelen ‘Bêkes’ adını koymasını istedi. Eşi ile son defa bu konuşmayı yapan Güler Tunç, oğluna ‘Bêkes ismini verdi.