inadinahaber.org'a göre, 28 Aralık’ta 10.04’te Tren Garı’na giden Barışa Yürüyorum İnsiyatifi Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenleri andıktan sonra, Roboski Katliamı’nda da hayatını kaybedenleri de anarak beyaz balonları gökyüzüne bıraktı.
29 Aralık’ta ise TBMM önüne Yüksel Caddesi’nden sessiz yürüyüşle giden Barışa Yürüyorum İnsiyatifi yaptığı basın açıklamasında şunlara değindi:

Ülkenin doğusundan gelen ‘Bizi sizlerin sessizliği öldürüyor’ çığlıklarına daha fazla kayıtsız kalamadık ve Bodrum’dan başlayıp savaşın kalbi olan Diyarbakır’da sona erecek bu barış yürüyüşünü gerçekleştirmeye karar verdik. Barış içerisinde yaşamak bizim en doğal hakkımız ve artık savaş istemiyoruz. Şiddet üzerinden, barış içerisinde yaşayacak bir toplum inşa edilemeyeceğine inanan, genç, yaşlı, bebek, çocuk demeden sivil ve masum halkı hedef alan her türlü çatışmacı eğilme karşı olan herkesi bu yolda birlikte olmaya çağırıyoruz” açıklamasını yaparken mücadelede kendilerine destek olan tüm kesimleri, “Batı’nın sessizliğine karşı olan bu yürüyüşün Türkiye halklarına onurlu ve kalıcı bir barış getirmesi, silahların susması, diyalogun başlaması umuduyla yola çıkıyoruz; hepiniz barışla kalın…

İnisiyatif üyeleri 30 ve 31 Aralık günlerinde Adana, Antep ve Urfa’ya da uğradıktan sonra 31 Aralık gecesi Diyarbakır’a varmayı planlıyor. Eylem 1 Ocak 2016 günü Diyarbakır’da sona erecek.