Barışa Yürüyorum İnisiyatifi üyelerinin Diyarbakır'a ulaştığı bildirildi.

Urfa'dan yola çıkarken yolda beyaz güvercin almak isteyen barış yürüyüşçülerine bir yurttaş, "Diyarbakır'a güvercin götürmeyin, güvercinlerin hepsi Sur'da besleniyor ama güvercinleri öldürdüler" dedi.

Barış yürüyüşçüleri adına konuşan Meyil Delen ise "Sesimize ses verin dediniz, çığlımızı duyun dediniz biz de bunları duyup geldik" diye konuştu. 

Jinha
'nın haberine göre, Güneydoğu'da süren saldırılara dikkat çekmek için Bodrum'dan 27 Aralık'ta yola çıkan Barış İçin Yürüyorum İnisiyatifi üyeleri Urfa ve ardından Diyarbakır'a geldi. Urfa'dan gelirken yolda güvercin almak isteyen barış savunucularına bir yurttaşın, "Diyarbakır'a güvercin götürmeyin, güvercinlerin hepsi Sur'da besleniyor ama güvercinleri öldürdüler" sözleri dikkat çekti.

Kongreya Jinen Azad (KJA) üyeleri tarafından sabah erken saatlerde karşılanan barış yürüyüşçüleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Kar yağışına rağmen belediye önünde barış halayı çeken barış yürüyüşçüleri KJA temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile birlikte belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenledi. 

'BODRUMDA KONFORLU YAŞAM BANA ZOR GELMEYE BAŞLADI'

Barış yürüyüşçüsü Feyza Taner, bir grup arkadaşla bu grubu oluşturduklarını ve Diyarbakır'a gelme kararını aldıklarını ifade ederek, "Biz bunu yaptığımızda bir gruptuk fakat diğer illerden de bize büyük destekler geldi. Bodrum'da konforlu yaşam bana zor gelmeye başladı. Burada ablukanın ve yasağın olması ve özellikle de bu yasakta kadın ve çocukların hedef alınması beni harekete geçirdi. Ben de bir kadın olarak barışa yürümeliyim dedim ve buraya geldim" diye konuştu. 

'SESİNİZE SES OLMAYA GELDİK' 

Barış yürüyüşçüsü Meyil Delen, "Sesimize ses verin dediniz, çığlımızı duyun dediniz bizde bunları duyup geldik. Sesinize ses olmaya geldik. Biz Urfa'dan Diyarbakır'a gelirken barış adına iki güvercin alıp gelmek istedik. Fakat güvercin satan kişi bize, 'Diyarbakır'a güvercin götürmeyin, güvercinlerin hepsi Sur'da onlar Sur'da besleniyor ama Sur'da ki güvercinleri öldürdüler. Bunları götürürseniz bunları da öldürürler' dedi. Buraya güvercin dahi getirmedik düşünün artık" dedi. 

'TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPILMAZ'

Gültan Kışanak ise bu ülkede çok zor yıllar geçirildiğine ve gelinen aşamanın çok kritik bir aşama olduğunu söyledi. Kışanak, "Derler ya her şeyin mühendisliği yapılır. Evet, her şeyin mühendisliği yapılır ama toplumun mühendisliği yapılmaz özellikle de toplum düzeninin mühendisliği yapılmaz. Burada insanların geleceğe dair umudunu kırıyorlar. Fakat diyebiliriz ki buraya bugün barış için gelenler umudumuzu tekrar yeşerttiniz. Savaş politikalarının tekrar ortadan kaldırabileceğimize inandık" dedi. 

Sur ilçesindeki ablukanın bir ayı doldurduğunu hatırlatan Gültan, 3 aydır fiili hapis cezası olduğunun ve günlerdir içeride olan iki cenazenin kimsenin alamadığını belirtti.