Diyarabakır’ın Bağlar İlçesi’nde sağlık ocağının yıkılarak yerine karakol yapılıyor olmasına mahalleli tepkili.

Bağlar’da Nükhet Coşkun Caddesi üzerinde bulunan, şehrin en eski sağlık ocaklarından biri olan ve ilçenin büyük kesimine hizmet veren 1 No’lu Sağlık Ocağı’nın yıkılarak yerine yeni bir polis merkezi yapılacak olmasına Bağlar halkı tepkili.

‘KARAKOLA İHTİYACIMIZ YOK’

Mahalleliler, halkın karakola ihtiyacının olmadığını söylerken, Dicle Haber Ajansı’na konuşan mahalle sakini Hatun Yakar, “Sağlık ocağı yakındı, çocuklarımız rahatsızlandı mı kolayca götürüp getirebiliyorduk. Biz tansiyonumuzu, şekerimizi bu sağlık ocağında ölçüyorduk. Bizim aile hekimlerimiz de buradaydı. Akşam oldu mu, acil bir şey oldu mu biz uzak bir sağlık ocağına nasıl gidebiliriz? Bize hiçbir bilgi de vermediler,” şeklinde konuştu.

İmza toplayan esnaf AK Partili Garip Ensarioğlu ile görüşemedi.

Sağlık ocağının yıkılıp karakol yapılmasının savaşın bir parçası olduğunu ifade eden Mervan Özbek ise mahalle esnafları olarak karakol yapılmasını önlemek için 429 tane imza topladıklarını ve bunları AK Parti Diyarbakır Milletvekili Garip Ensarioğlu’na vermek istediklerini, ancak görüşemediklerini söyledi.

Özbek,”Bize karakol yapılacağı ve Jandarma Özel Harekatı (JÖH), Polis Özel Harekatı’nın (PÖH) geleceği söylendi. Biz polislere sorduğumuzda da bizimle dalga geçer gibi ‘Biz buraya 2. Ninova yapacağız’ diyorlar. O sağlık ocağının bahçesinde 50 yıllık ağaçlar vardı, hepsini paletli kepçelerle yıktılar. Biz barış ortamı isterken, devlet neden savaş için karakol yapıyor ki? Burada karakol yapılırsa buradaki cadde söner. Buradaki herkes kesinlikle karakol istemiyor,” dedi.

‘KARAKOL İSTEMİYORUZ’

Fatma Demir isimli yurttaş da, “Erdoğan, ‘ben Kürt vatandaşlarımızı seviyorum’ diyor. Devlet sağlık ocaklarını karakol yaparak mı biz Kürtleri seviyor? Molozları aldı götürdü, kumları da bugün döktü. Biz burada karakol istemiyoruz,” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

İLÇEDE 3 EMNİYET NOKTASI VAR

Bağlar’da halen bir Emniyet Müdürlüğü Binası ve iki Polis Merkezi bulunuyor.

İlçede 15-21 Mart tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.