Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri bir helikopterin düştüğü belirtildi.

Helikopter düştüğü haberi üzerine çok sayıda ambulans, sağlık ve güvenlik ekibi bölgeye sevk edildi.

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere bugün saat 13.55'te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Cougar tipi bir helikopter düştü.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, Nemrut Dağı eteklerinde askeri helikopter düştü. Milli Savunma Bakanlığı 9 askerin olay yerinde 2 askerin hastanede vefat ettiğini, 2 askerin ise yaralandığını duyurdu.

Vefat eden askerler arasında Korgeneral Osman Erbaş'ın da yer aldığı açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

YARALI ASKERLERDEN 2'Sİ HASTANEDE VEFAT ETTİ

Bakanlık yaptığı ikinci bir açıklamada vefat sayısının 10'a yükseldiğini duyurdu. Açıklamada, "Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasında yaralanan kahraman silah arkadaşlarımızdan biri daha hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 10’a yükselmiştir. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz" denildi.

Daha sonra bir askerin daha vefat ettiği aktarılan MSB açıklamasında, "Tatvan’da kaza kırıma uğrayan helikopterdeki kahraman silah arkadaşımızdan biri daha kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehit sayımız 11’e yükselmiştir" ifadelerine yer verildi.

Duvar’dan Sinan Aygül’ün haberine göre, helikopterde bulunan askeri personelin isimleri şöyle:

1. Korgeneral Osman ERBAŞ

2. Topçu Kd. Çvş. Nazmi YILMAZ

3. İsth. Alb.Şentürk AYDINYER

4. Per. Bnb. Alptekin KÖPRÜLÜ

5. Bkm. Yzb. Salih SARIOĞLU

6. Huk. Yzb. Ender UZUNÇAKMAK

7. Bkm. Asb. Kd. Bçvş. Mehmet DEMİR

8. Mu. Asb. Kd. Üçvş. Ömer UMULU

9. Kr. Plt. Yzb. Tayfun KUREŞ

10. Kr. Plt. Yzb. Gökhan UYSAL

11. Tekns. Kd. Çvş. Şükrü KARADİREK

12. P. Uzm. Çvş. Tolga DEMİRCİ

TOLGA AĞAR: KORGENERAL OSMAN ERBAŞ ŞEHİT OLDU

AKP Elazığ Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Üyesi Tolga Ağar, Bitlis'te helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 9 asker arasında Korgeneral Osman Erbaş'ın da yer aldığını açıkladı.

Ağar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bitlis’in Tatvan ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Elazığ 8. Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’a ve şehit askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu 9 askerin vefat ettiği, 4 askerin de yaralandığı olayla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan bilgi aldı.

Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip ettiği belirtilen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi, yaralı askerlere şifa temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Osman Erbaş'ın oğlu Yiğitalp Erbaş ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

HULUSİ AKAR BÖLGEYE GİTTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Tatvan'da askeri helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

BAHÇELİ: MİLLETİMİZ ACIYA VE HÜZNE BOĞULDU

MHP lideri Devlet Bahçeli de yayınladığı başsağlığı mesajında Korgeneral Osman Erbaş'ın kazada vefat ettiğini açıkladı. Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Bingöl’den Tatvan’a gitmek için bugün öğleden sonra kalkış yapan Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter bir müddet sonra kaza kırıma uğramıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki, 8’inci Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’la birlikte dokuz kahramanımız şehit olmuştur.

Söz konusu kaza kırımda dört kahramanımız da yaralanmıştır. Milletimizi acıya ve hüzne boğan bu elim hadisede şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan kahramanlarımıza şifalar diliyorum. İnanıyorum ki bu zor günleri de birlik ve kardeşlikle aşacağız. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum. Rabbim’den niyazım, sabır ve metanetimizi arttırması, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasıdır. Vatan sağ olsun."