Bitlis Tatvan'da KESK binasında açlık grevi başlatıldı. Sendika üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen grev 'Açlık grevlerine seyirci kalınmamalı, kimsenin yaşamını kaybetmesine izin verilmemeli' sloganıyla başlatıldı.  

 

Tatvan Kesk Dönem Sözcüsü Danyal Sönmez yaptığı açıklamada, 24 saatlik açlık destek açlık grevi başlattıklarını belirtti.

 

Sönmez açıklamasında, "Cezaevinde bulunan siyasi tutukluların açlık grevleri ve ölüm orucu, insan yaşamını tehdit eder noktaya gelmiştir. Türkiye'de 1980'den bu yana, cezaevlerinde, 144 kişi açlık grevi ve ölüm oruçları nedeniyle yaşamını yitirmiştir. Adalet Bakanlığı, insan yaşamını tehdit eden böylesi bir gelişme karşısında sessiz ve tepkisiz tutumundan vazgeçmeli, hekimlerin ve insan hakları savunucularının cezaevlerini ziyaret etmelerine izin vermelidir," dedi.

 

"Hiçbir gerekçe, insanların ölüm orucu ile ölüme gönderilmesini haklı gösteremez. En temel hak olan yaşam hakkını tehdit eden böylesi önemli bir gelişme karşısında insanım diyen herkesin tepki göstermesi gerekmektedir," diyen Sönmez, "Kimse yaşamını yitirmeden, sorunun çözülmesini istiyoruz," dedi.  (Demokrat Haber)