Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde "sokağa çıkma yasağı" ile sıkıyönetim uygulamasına geçildikten sonra, polis ve askerler  bazı mahallelerin ablukaya alındığı ve halka ateş açtığı belirtildi.

DİHA'nın haberine göre, 3 mahalleyi ablukaya alan kolluk güçleri, halkın üzerine ateş açtı. Yüksek binalara konuşlandırılan keskin nişancılar ise sivilleri hedef aldı.

8 YAŞINDAKİ ELİF ŞİMŞEK ÖLDÜRÜLDÜ

Polisin bombaları Dumlupınar Mahallesi'nde Şimşek ailesine ait evi hedef alırken, bombalama sonucu evde bulunan 8 yaşındaki Elif Şimşek hayatını kaybetti; Pelda, Avaşîn, Bedia, Ahmet ve Mehmet Şimşek adlı kişiler ise yaralandı.

Ahmet, Mehmet ve Pelda Şimşek adlı yurttaşlar Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, Bedia ve Avaşîn adlı yurttaşlar da Bismil Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hayatını kaybeden Elif Şimşek'in cenazesi ise Bismil Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis ve askerlerin mahallelere yönelik ablukası sürerken birçok yaralının olduğu belirtiliyor.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Bugün Bismil'de Ulutürk, Tekel, Dumlupınar ve Fırat mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, bugün saat 14.30’dan itibaren geçerli olan yasağa gerekçe olarak  ‘örgüt mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması’ gösterilmişti.

Kaynak: DİHA