DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş sendikaları polisin tüm engellerine rağmen Taksim Meydanı'na ulaştı. 

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş sendikaları, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı Taksim Meydanı'nda kutlamak için Aksaray'da bulunan şube binaları önünde sabah saatlerinde bir araya geldi. Real Market İşçileri ve Mücadele Birliği’nin de destek verdiği eyleme, Kocaeli ve Konya’dan gelen işçiler de katıldı. İşçiler sık sık “1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız”,  “Direne direne kazanacağız” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek” şeklinde sloganlar atıyor. 
 
Davul zurna eşliğinde saatlerce çekilen halayın ardından işçiler Taksim Meydanı’na yürümeye başladı. “Anayasal hakkımız engellenemez”, “Hileli iflası yutmuyoruz haklarımızı gasp ettirmeyeceğiz”, “Yaşasın 1 Mayıs”, “1 Mayıs 1977 Taksim Meydanı” pankartlarının açıldığı yürüyüşte,  “Kıdem tazminatıma dokunma”, “OHAL değil demokrasi”, “İş ekmek özgürlük” ve “Kıdem tazminatı haktır”  dövizleri taşındı.
 
1 MAYIS'I PARKTA KUTLAYIN!
 
Taksim’e yürüyüşe geçen kitle, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde polis tarafından durduruldu. Yürüyüşü engellemeye çalışan polis, yürüyüşlerini sürdüreceklerini ifade eden sendika ve demokratik kitle örgütlerine “1 Mayıs’ı belediyenin karşısındaki parkta kutlayın” dedi. Emekçiler ise, “Taksim’e yürüyeceğiz!” yanıtını verdi.
 
Bir süre polis ile tartışan kitle Saraçhane Parkı'nda açıklama yaptı. Açıklamanın ardından bir grup sendika üyeleri arabaya binerek polis eşliğinde Taksim'e doğru yola çıktı. Gümüşsuyu'nda arabaları durdurulan sendika üyeleri buradan yürüyerek Taksim Meydanı'na girdi. 
 
Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakan sendika üyeleri daha sonra Cumhuriyet Anıtı'nın önüne çelenk bırakarak açıklama yaptı. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı